Vénusz, női identitás, női szexualitás a horoszkópban

2009. március 13., péntek

La Donna-ban 2005. júniusban megjelent cikk


A nő horoszkópjában a Vénusz a női identitást, a saját nőiességet, a nő szexualitását jelzi. Vénusz jegye a saját nemi identitás archetípusos tulajdonságait hordozza. Vénusz a Bika és a Mérleg jegyben uralkodik. E két jegyben érzi magát leginkább otthon. De nem egyformán, nem azonos motivációkkal, viselkedésformákkal.

Bika Vénusz erotikus és a fizikai test igényeit igyekszik kielégíteni. Elvárásai, vágyai között szerepel az asztal és ágy öröme egyaránt. Biztonságra vágyik és nem engedi el azt szívesen, amit tulajdonának tart. Így van ezzel akkor is, ha a férfiakról van szó. Szereti, ha értékelik testét és nagyon fontos számára a gyakori és intenzív testi kontaktus.

Mérleg Vénusz inkább tetszeni akar és arra vágyik, hogy csodálják, hogy rajongjanak érte.

Hiú és általában jó ízlésű. Szereti a szépet és mindig a kellemesebbik arcát mutatja. A ravaszkodásban, a taktikázásban mesteri. Kerüli a konfliktusokat, mert nagy a harmónia igénye, nem ritkán megalkuvó.

Vénusz a tüzes jegyekben határozott, rámenős, temperamentumos, különösen a Kos jegyben. Oroszlánban büszke és szívélyes, tele van életörömmel, játékos természetű. Nyilasban független és szívesen veszi át a vezető szerepet a partnerkapcsolataiban.

Levegős jegyekben Vénusz nem igazán erotikus. Ikrekben társasági és nyílt, szívesen flörtöl, de inkább csak azt próbálgatja, mennyire van sikere. Sokat beszél a szerelemről és a szexről, de a gyakorlat sokkal kevésbé érdekli. Vízöntő Vénusszal a nő viszonylag hidegebb, független és nagyon nehezen viseli a kötöttségeket. Nem is szívesen kötelezi el magát véglegesen.

Földes jegyekben a Vénusz egészen másként viselkedik. Szűz jegyben odaadó és szolgálatkész, többet törődik a partner örömével, mint a sajátjával. Bakban fegyelmezett, céltudatos és nehezen elengedő.

Vizes jegyekben a Vénusz általában érzékeny. Rákban gondoskodó, anyáskodó és nagyon sértődékeny. Skorpióban szenvedélyes és féltékeny, birtokló, bizalmatlan. Halakban kissé kaotikus, romantikus és gyenge, rászoruló.

Férfiak horoszkópjában a Vénusz azt mutatja meg, milyen nőtípust fogad el legszívesebben szeretőként.

A nő a szerelemben és a szexualitásban olyan életterületen kíván leginkább érvényesülni, amelyik házban látjuk a Vénusz bolygóját. Nőiességét érintő kérdésekben az átlagnál is szubjektívebb.

Az 1. házban én-központú, akár önző is lehet. A 2. házban a nőiességének nagy értéket tulajdonit és ezzel értékeket kíván szerezni, felhalmozni. Vénusz 3.házban olyan nőt mutat, aki nőiességét könnyen kifejezi és hangsúlyozza. Például a legdivatosabban öltözik. Vénusz 4. házban a házias, családcentrikus nőt mutatja. Az 5. házban a hódító, játékos, kockázatokat is vállaló nő Vénusza áll. Ha a Vénusz a 6. házban van, akkor a nő kiszolgáló, alkalmazkodó és kevéssel is beéri, szerény. Vénusz a 7. házban nem tud partner nélkül élni, számára a házasság vagy fix partnerkapcsolat nagyon fontos. Vénusz a 8. házban hatalmas változásokra is képes, de mindig valamely kemény lecke után. A szexuális tabukkal meg kell küzdenie.

A 9.házban lévő Vénusz a női horoszkópban a szellemi érdeklődésű, független nőt mutatja. Ha Vénusz a 10. házban van, akkor az életcél a szépség és nőiesség megélése. Esetleg kifejezetten szépséggel kapcsolatos foglalkozással is hangsúlyozva ezt. A 11.házban Vénusz független és szabad, a kötöttségeket nem viseli. Ha Vénusz a 12. házban van, akkor a nőiesség és szexualitás visszafogott, gyámoltalan, félelmekkel teli.

Vénusz jegyén és házán kívül meg kell vizsgálni azt is, hogy mely bolygók kapcsolódnak a Vénuszhoz valamely fényszöggel. Az oppozíció (180 fok), quadrát (90 fok) és konjunkció (együttállás 0 fok) nehezítik, gátolják a nőiesség és a női libidó megélését addig, amíg nem lesz tudatos a gátlás. Különösen visszafogó a Szaturnusz (tabu, gátlás, társadalmi és vallás alapú tiltások, az anya szigorúsága, stb.). Uránusz ugyanilyen fényszögekkel nyugtalanító, idegesítő hatású lehet, Neptun túl magas ideálokat és álmokat mutat, Plútó pedig manipulálóvá és manipulálhatóvá teszi a nőt és szexualitását. Hangsúlyozom, addig, amíg nem tudatosul a gátlás, mert ha ez megtörtént, akkor már csak egy pici lépés kell és a viselkedés tudatos megváltoztatásával megszabadulhat a nő az ártó hatásoktól.

Vénusz harmonikus fényszögei, a szextilek (60 fok) és trigonok (120 fok) segítik a nőiesség megélését, a női szexualitást és a szerelmi örömök kiélését.

Egy horoszkópban valószínűleg vannak jóindulatú és rosszindulatú fényszögei is Vénusznak. Azok a bolygók (személyiségi részek és képességek), amelyek harmonikus fényszöggel kapcsolódnak Vénuszhoz, tudatos használatuk esetén nagyon sokat segítenek a gátlások leküzdésében.

Például, ha Vénusz oppozícióban vagy együttállásban van Neptunnal, a nő nem tudja reálisan látni saját nőiségét, és túlzott idealizmusa megakadályozza abban, hogy a mindenkori jelen szerelmi és szexuális örömeit élvezze. Mindig valami még jobbat, szebbet vár és soha sem elégedett. Ha megtanulja saját testét szeretni, ha belátja, hogy nem lehet mindenki tökéletes szépség, de minden nőben van valami különleges és vonzó, akkor képes lesz felszabadulni, örülni partnerének és annak, amit ő számára nyújthat.