Párkapcsolat

2009. március 11., szerda

Párkapcsolat


Itt kérdezhetsz párkapcsolati problémáidról. Csak a Te szempontodból, még akkor is, ha természetesen más személlyel is összefügg.

Etikai okokból sem nyilatkozhatom harmadik 14 éven felüli személyről, de értelme sem lenne, mert a Te horoszkópodból csak a Te szubjektív megélésed olvasható ki.

Ha először kérdezel, kérlek, add meg a pontos születési adataidat: év, hó, nap, hely, óra és perc.

Minél pontosabban adod meg az adatokat, annál pontosabb lesz a „mikor” kérdésre a válasz.

Párkapcsolati tanácsadást csak személyesen, és mindkét fél részvételével vállalok.

2,495 hozzászólás

 • ezoterika
  2013.03.02. 21:28

  Kedves Éva!

  Fél évvel ezelőtt írtam Önnek legutóbb. Azóta annyi változás állt be az érzelmemben hogy tanácstalan vagyok.
  Már egy éve együtt vagyunk a barátommal Ő 1953-as Én 1977-es. Nagyon jó Vele sok minden. Mivel Ő nem soló, tudom meddig mehetek. De elgondolkoztat pár dolog amivel nem tudok megbírkózni.
  Úgy érzem mostanában megváltozott a barátom. Mintha kicsit távolságtartó lenne. Nem tudom reálisan látom e és hogy miért lehet.
  A másik amit furának tartok, az az hogy lehetett bármilyen ünnep, szülinap, igazából még semmi személyes dolgot nem kaptam Tőle, amivel érezhetném hogy valóban szeret Velem lenni mint ahogy mondja. Hiányoznak azok a kis ajándékok, amelyek az érzelmeit vagy szeretetét mutatja ki. Miért nem gondol arra hogy meglepjen valamivel?
  Pedig annyira hiányozna.
  Köszönettel:

  Ezoterika

 • Bertalan Éva
  2013.03.05. 21:57

  Kedves Annalie,
  most március 13-án lépsz be az Oroszlánba az életórával. Teljesen meg fog változni a hozzáállásod a dolgokhoz.
  A menekülő pontodról: az oppozíciós tengelyeid a 2.-8. és a 3.-9. házak között húzódnak. A 2.-8. az adok-kapok, enyém-tiéd feszültség, a 3.-9. házak között a tanulom-tudom vagy információt szerzek, és továbbadom, között van. A 2.-8. tengely biztosan jobban fáj. A 2. házad csúcsa a Kos 21 fokán van (szemben a 8.-as a Mérleg 9 fokán). A menekülő pont ezektől 90 fokra, tehát a Rák és a Bak 9 fokán van. Ezeken a pontokon nincsenek planéták, tehát az adok-kapok konfliktus valóban konfliktus, amit diplomatikusan és igazságosan kellene rendezni, de a menekülő ponton ez érzelmi kérdés lesz (szeret-nem szeret). A Rák-Bak archetípusok teszik az embert (alacsony szinten!) sértődékennyé, sérülékennyé, aki magában hordozza sokáig a sérelmeit és nem tud megbocsátani (másnak és magának sem).
  A 3.-9. tengely kevésbé veszélyes, mert maximum a probléma az, hogy az ember vagy túl elbizakodott a tudásában vagy éppen fordítva, ennek az ellenkezőjét érzi magáról. Vagyis nem vagyok elég jó erre vagy arra. A 3. házcsúcs 18 fokánál van, a 9.-es a Skorpió 18 fokán. A feszültség a mindent-vagy semmiben van, és a menekülőpont a Vízöntő és Oroszlán 18 fokánál arra megy ki, hogy független legyek-e vagy legyek-e valaki, aki számit.

  Remélem, érthető.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.03.05. 21:58

  Kedves Ezoterika,
  mindig csak a kérdezőből indulhatunk ki. Neked vannak, lennének elvárásaid, amit a barátod nem teljesít. Vannak emberek, akik szeretik elhalmozni szerelmüket apró mütyürökkel, vagy értékes ajándékokkal, megint mások pedig nem. Ez nem a szeretet hiánya, hanem mert nem erre nevelték őket, nem így vannak megszerkesztve. A partnerségek egyik rákfenéje, hogy van egy ábrándkép valakiről, ami, ha szertefoszlik, csalódást okoz. pedig nem ő csapott be, hanem te, magadat. Ha mindig ilyen volt, akkor ezt tudnod kellett kezdettől, de mostanában talán szemrehányást is teszel, és ettől, valóban eltávolodhat tőled az illető. Megváltoztatni nem fogod soha, ebben biztos lehetsz. ha sok szemrehányást teszel, el fog hagyni.
  Szeretettel: Éva

 • Judit
  2013.03.07. 15:32

  Kedves Éva!

  Megismerkedtem egy fiatalemberrel. Mindketten kellően tartjuk – ki-ki a maga okán – a távolságot, de az számunkra valahogyan teljesen egyértelmű, hogy nekünk találkoznunk kellett, valami dolgunk van egymással. Én a barátságának (a szó valós értelmében) is örülnék, de persze, ha több lenne annak is nagyon. A kérdésem az lenne Ön felé, hogy mi az ami ebben a kapcsolatban “van” vagy esetleg “lehetséges”? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
  Az adatok: g: 1980. 06. 19. pontos idő nem ismert, Budapest, én: 1975. 10. 11. 03.00 Gyöngyös

 • bobita19
  2013.03.08. 17:06

  Kedves Éva!

  2 éve elváltam, keresem azóta a társam. Egy éve találkoztam is valakivel, akit az Igazinak gondoltam, olyan nagy hatással volt rám. Sajnos a távolság és a bizonytalansága miatt ez a csoda csak fél évig tartott… Most újra felvette velem a kapcsolatot, és igazi őszinte beszélgetések zajlanak köztünk. Ugyan arról mesél, hogy szeret valakit, akivel tervei vannak. De legalább a lelkem megnyugodott, mert kibeszéltük azt, amit eddig nem sikerült. Igazából azt szeretném tudni, benne van-e ő a jövőmben, vagy ha nem ő, hát megtalálom-e a szerelmet. Én: 1967.11.17 Szolnok 11:58. Ő: 1973. 10. 22 Pápa
  Válaszát előre is köszönöm… :)

 • Annalie
  2013.03.09. 11:02

  Kedves Éva,
  Annak ellenére, hogy nincs Megastar programom a dolog nagyjából érthető. Sajnos a két oppozíciós tengely nagy részben összefügg, ha tanuláshoz szükséges anyagi szükségleteket előteremtő források (hiányának) szempontjából nézem. És ez fáj nagyon. Ezért informálódom inkább, finoman érve a dolgokhoz, nehogy nagyon elmélyedjek bennük a pénzteremtő munka rovására, és aztán mindent elveszítsek. Annyi tudás van a világban, amit öröm lenne megtanulni, de attól félek, hogy “úgy sem kaphatom meg” az esélyt, hogy csak ennek éljek, holott tudom, hogy elég értelmes vagyok ahhoz, hogy bármit, majdnem bármit elvégezzek. Az “éhen fogsz halni” és a “nem vagy elég jó” mondatok fémjelzik azt az utat, amit eddig jártam. Ez már tudom, nem a párkapcsolati kérdésekhez tartozik, de ez most vagy talán sosem érdekelt annyira, mint most, hogy megteremtsem azt a biztos anyagi bevételt, ami mellett leülhetek olvasni, tanulni és majd később taníthassak. A fentiekre jó példa az egyetem. nagyon régen kezdtem el, és végig azzal riogattak, hogy nem megyek vele semmire. Pedig szerettem “csinálni” és ehhez értettem: művészet, irodalom stb. Csak a szakdolgozat megírása van hátra, de pénzt is kell szereznem, ami otthon nehéz, így eljöttem az országból, de talán ahogy most érzem, a legjobb helyre jöhettem….
  Mikor van esélyem, hogy “kilépjek”, vagy várnom kell egészen a 40-es éveim végéig?
  köszönettel:
  Anna

 • Bertalan Éva
  2013.03.10. 19:42

  Kedves Judit,

  sajnos azt nem lehet tudni, mi lesz ebből a találkozásból. Róla semmi esetre sem irhatok. Ami téged illet, az aktuális fényszögekből az derül ki, hogy általa egy sor fontos információhoz jutsz és nagyban hozzájárulhat a bölcsességed fejlődéséhez. Érzelmi típusú életórád most nincs, de ettől még lehet belőle szerelem is esetleg.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.03.10. 19:43

  Kedves Bobita19,

  ha a férfi bevallotta, mást szeret, akkor nyilván nem ő az igazi számodra. Azért is nyugodtál meg a kibeszélés után, mert nyilván eloszlatta a tévhitet, hogy te nem feleltél meg neki. Most nagyon fontos Vénusz együttállásban vagy még 1-2 hétig, ami a szerelemnek, a nőiségnek, az örömöknek kedvező időszaka. Ugyanakkor éppen eddig tart még a Szaturnusz oppozíciód is. ha komoly, felelősségteljes, stabil nő vagy, akkor még ebben a rövid időben is eljöhet a nagy ő.
  Ha netán a születési időd pontatlan, esetleg az időszak is kicsit hosszabb lehet.
  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.03.10. 19:43

  Kedves Annalie,

  az önbizalom hiánya látszik a képletedben is, és ezen kellene változtatni legelőször. A másik, ami szintén benne van, az a hamis gondolat, hogy kapni másoktól lehet (kell), pedig önállóan szerezni is lehet. Anyagiakkal kapcsolatban egy részről Kos 2. ház a türelmetlen szerző és pénzkezelő, benne a Vénusz, pedig az anyagiasság a visszafogóid. Te a pénznél értékesebb dolgokat is tudnál szerezni, teremteni. Szaturnusz a 8. házban azt a képzetet keltheti, hogy csak azt kapsz, az juthat neked, amit megérdemelsz. Ez így igazságos is, de hinned kell, hogy amit megérdemelsz, azt meg is fogod kapni. Nem sokára jön Uránusz és majd új szelek fújnak feléd. Ideje lesz a változtatásoknak és a sors majd kínálja is neked a lehetőségeket. Akkor nem szabad, hogy az önbizalomhiány, a kishitűséged visszafogjon.

  Szeretettel: Éva

 • bobita19
  2013.03.11. 12:28

  Köszönöm kedves Éva!
  Megpróbálok “okos” lenni. :)

 • Annalie
  2013.03.11. 20:50

  Kedves Éva,

  Mikor jön az az Uránusz? Sajnos lehet, hogy a pénznél értékesebb dolgokat tudnék csinálni, de még takarítónőnek sem kellek, pedig kitöröltem a CV-ből mindent, ami a diplomára utal.
  Az miért lehet, hogy rendszeresen olyan emberekbe futok bele, akik vagy bosszúállók, vagy ha nem csinálom azt, amit “szeretnének”, és egyszerűen elfordulnak tőlem. Nem tudnak elfogadni, főleg azt nem, hogy okos vagyok és nem olyan, mint ők, egyszerűen csak más érdekel. Ez elég többeknek, hogy lenézőnek lássanak, holott sosem éreztetem a szellemi fölényem, mivel annyira nem is lehetek fölényes. Tudom a határaimat, sőt én érzem magam tudatlannak bizonyos körökben. Az viszont igaz, hogy állandóan nem akarok emberek között lenni, és jólesik a szabad napjaimon egyedül csinálni programokat (gondolom ez is bak vonás lenne), mert ha nem tenném, kimerülnék.
  A kos Vénusz ellenére nem érzem magam anyagiasnak, de nincs semmim sem, így persze, hogy fontosak az anyagiak! Nem vásárolgatok feleslegesen, de a jó minőségre adok. Az önbizalomhiányom mindebből ered, a hovatartozás hiányából, abból, hogy tudom, mit érdemlek meg, de ezzel egyedül vagyok. A munkával keresett pénz pedig szabadságot ad, és most ez hiányzik nagyon. Első lépésnek. Aztán, hogy végre lehessek valaki!
  Az Uránusz mit hozhat? Mit jelent az Uránusz a 9. házban és a Neptunusz is ott?
  köszönettel,
  Anna

 • Lilien12
  2013.03.11. 21:18

  Kedves Éva!
  Párom 2012.09.30.-án, 3,5 év együttlét után elhagyott, mondván, hogy ő még ismerkedni, csajozni szeretne. Elfogadtam a döntését, noha nagyon rossz nélküle, még mindig szeretem. A kérdésem, hogy lesz-e még közöttünk kapcsolat, vagy jön valaki más? Lehetséges, hogy ez csak egy átmeneti “megőrülés” a részéről? :)

  Adataim: 1985. november 12. hajnali 2 óra 40 perc, Budapest VIII. (Lilien)

  Az ő adatai (Zoli): 1986. április 15., 13 óra 30 perc, és szintén Budapest VIII.

  Köszönettel és tisztelettel:

  Lilien

 • MaryPoppins
  2013.03.13. 00:24

  Kedves Éva!

  Nagyon belelendültem, úgyhogy még párkapcsolati témában is szeretnék kérdezni, ha szabad. :-)
  Megadatott az életemben a nagy szerelem, de az élet viharai megtépázták… Tartogat még vajon a sors számomra egy megértő, elfogadó társat? Helyes a megérzésem, hogy nem vagyok alkalmas feleségnek/tartós párkapcsolatra, vagy csak a sérült önbizalmam űz gúnyt velem?

  Születési adataim: Budapest, 1976.01.29. reggel 6 óra 20 perc

  Szíves válaszát előre is megköszönve:

  MaryPoppins

 • Bertalan Éva
  2013.03.16. 14:11

  Kedves Annalie,

  Uránusz egy hónapon belül jön. Azt gondlom, a 8 hónapos időszaka alatt megtalálod majd a neked való egzisztenciát (munka, munkahely). Csak jól nyisd ki a szemed és tágítsd a látókört. Szedd össze az energiáidat.
  A Kos Vénusz inkább a kezdeményező nőiséget jelenti, és sokkal inkább a szerelemben és a szexualitásban tud érvényesülni, de nem extrém erősen, hanem amolyan „normálisan”. Vénusz a 2. házban a szerzés képessége, ugyancsak normál és nem túl erősként, mert a Vénusz a ház közepén van, és a külvilágban nem olyan könnyű érvényesítened. Sok dologgal összefügghet, hogy az érzelmi érettség még előtted áll.
  Önbizalmad születetten gyenge. Ezt fel kell hoznod tudatos, jó szintre. A vállalkozás nagyon állna neked, és előbb-utóbb eljön az ideje bizonyosan, hogy megléped. Neptun a 10. házban gyengíti a realitásérzéket abban, hogy mit is akarsz valójában és mi az igazi célod. Ezen is lehet tudatosan segíteni. Ha az életben hosszabb ideig nem mennek a dolgok, akkor mindig valamilyen fejlődési folyamatra akarja a sors ráirányítani a figyelmet.
  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.03.16. 14:11

  Kedves Lilien12,
  ha a születési időd pontos, akkor most semmilyen jelzés nincs éppen, csak a saját gyermekek, a szerelmi tapasztalatok és az önmegvalósítás házának mélypontjához vagy nagyon közel. Ez minden egyedülálló nő életében egyformán krízis, mert ilyenkor attól fél, hogy most már lemaradt arról, hogy tartós kapcsolata, családja lehessen. Ez azonban nem így van a valóságban, főként manapság, amikor ez nagyon kitolódik, mert minden nős és férfi sokáig akarja fiatalkori életét élni, mint például a volt párod is.
  Őt ne sajnáld, mert ezek szerint nem volt érett még arra, hogy elkötelezze magát. Ha esetleg visszajönne – erre látok valami esélyt 2014-ben – javaslom, hogy ne áltasd magad akkor, mert csalódás lehet újra a vége. Az is lehet, hogy ez nem ő lesz, de nem lehet számítani arra a dologra, akkor.
  Úgy látom, az esély az igazi párod megtalálására 2015-ben lesz.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.03.16. 14:13

  Kedves MaryPoppins,
  nem igaz, hogy alkalmatlan lennél a tartós kapcsolatra. Rák az DC-d. Ez összetartozás, érzelmi alapú, szoros kapcsolati igényt mutat. Majd most Szaturnusszal próbáld meg lezárni magadban azt, ami még nem történt meg. A 13 hónapos időszak alatt, türelemmel és következetes felnőtt stabilitással megtalálhatod azt, aki végleges lesz. A Szaturnusz utolsó napjai egybe esnek a Vénusz időszak kezdetével (az 8 hónapos lesz). Ez nagyon is szerelem, házasság vagy gyermek jelző.
  Egy azonban biztos. A Holdad a 12. ház gyenge zónájában fejlesztésre szorul. Te nem vagy az eltaszított, síró, magányos gyermek! Vigasztald meg magadban a „kicsit” és engedd, hogy felnőjön. és ne engedd magad érzelmileg zsarolni, mert nem vagy rászoruló.

  Szeretettel: Éva

 • nagynoemi
  2013.03.16. 20:36

  Kedves Éva!

  Az imént kerestem meg Önt e-mail-ben, sajnos az írásos elemzés nem lehetséges így amíg nem érek haza külföldről szeretném ezúton a segítségét kérni. Előre is nagyon köszönöm!Októberben mindenképp szeretném meglátogatni Önt. 1973. 04. 10-n este 20 óra 20 perckor születtem Cegléden. A problémám az érzelmi életemmel (ill. annak hiányával) kapcsolatos. Korom ellenére szerelmi kapcsolatom gyakorlatilag nem volt. Kapcsolatom olyan férfiakkal akik szerettek, tiszteltek, igen…és most is van…több éve… Most januárban beleszerettem a kutyám állatorvosába és világossá vált, hogy gyakorlatilag évek óta “élőhalottként” tengődök meglévő kapcsolatomban. Ez az új szerelem (mint a mindig életem folyamán)nem teljesedett be…az illető foglalt bár a vonzalom jeleit láttam rajta. Persze tudomásul vettem az illető döntését bármennyire fájt is. Kedves Éva, a csalódásaim után megkérdeztem egy asztrológust, hogy megtalálhatom-e az igaz szerelmet életemben…az volt a válasz, hogy biztosan NEM. Kérem segítsen, igaz lehet ez? Mit tehetnék, hogy megtaláljuk mégis egymást? Miben változzak? Megtennék bármit…

  Köszönöm szépen!

  Noémi

 • Bertalan Éva
  2013.03.18. 15:57

  Kedves Nagynoémi,
  általánosságban már megírtam, hogy olyan nincs, hogy valaki arra született volna, hogy magányos legyen. Ha a születési időd pontos, éppen a lehető legjobb időszakban vagy, hogy megtaláld igazi párodat. Különösen augusztus végétől, amikor a most s meglévő Vénuszhoz még Hold életóra fényszög is csatlakozik, és elmúlik a most még meglévő Neptun. Ez utóbbi tévútra viheti az embert, de pár hónap múlva megszabadulsz tőle. Utána 2014. május végéig marad a nagyon kedvező időszak. Amikor ilyen van, jön a lehetőség, és rajtad áll, mit kezdesz vele.

  Szeretettel: Éva

 • Annalie
  2013.03.23. 03:49

  Kedves Éva,
  Szeretném megkérdezni, tapasztalatok alapján, mennyire befolyásol minket a párválasztás során a nemi bolygó? Az, hol áll, és összevetve a deszcendenssel, ami lehet teljesen más minőségében, mint az szexuálisan vonzó férfi/nő?
  A Vénusz eleve 1-2 jegy távolságnyira van a napjegytől, így pl. egy rák Vénuszú nő elméletileg bejöhet majdnem minden 1-2 jegyre lévő hónapok szülötteinek.
  Mennyire harmonizálnak a nemi bolygók a deszcendenssel?
  köszönöm,
  Anna

 • Annalie
  2013.03.24. 03:24

  Kedve Éva,
  Lenne egy kérdésem még:
  Van összefüggés a Desc. és a leszálló holdcsomó között? pl. Ha pl. valakinek ikrek a DC-je, ezeket a tulajdonságokat egy ikrek leszálló holdcsomóval rendelkező is bírja (sőt).
  Billy Gates volt egy kiváló példa az 5. házban történő önmegvalósításra. Érdekelt, hogy kit választott párjának. A feleségének rák felszálló holdcsomója van, tehát nagyonis rendelkezik bak tulajdonságokkal. Ráadásul az sem lepne meg, ha Melinda Gates karmája szintén az 5-11 tengelyen lenne.
  Máshol is találtam hasonlókat Asc-leszálló hcs, DC-felszálló holdcsomó kapcsán.
  Voltaképpen így a leszálló értékes tulajdonság, veszni hagyni nem szabad, csak ki kell egészíteni az ellentettjével?
  köszönöm,
  Anna

 • Bertalan Éva
  2013.03.25. 19:03

  Kedves Annalie,

  a deszcendens jegye (ha nagyon közel áll egy planéta, akkor az színezi) a neked legmegfelelőbb partnerségi forma. Az ellenkező nemi bolygó (itt a Mars) azt mutatja, milyen típusú férfiember vonz leginkább. Nem feltétlenül kell e kettőnek passzolnia. Sokkal fontosabb, hogy a saját Vénuszod és a férfi Marsa milyen viszonyban van egymással, a jegyeik és az esetleges fényszögeik szempontjából.
  Nálad a partnerség Oroszán jellegű, az ideális férfi Mérleg típusú és te magad Kos típusú nő vagy. Itt az történik, hogy szívesen cserélnél szerepet a férfival. Te nőként határozott és kezdeményező vagy, és a férfi-ideál a befogadó. Erre még ráerősít, hogy a Vénuszod opponál a Plútóval, azért a szexualitást te manipulációs eszköznek használod, vagy ha elszenvedője vagy, akkor ez úton tudnak téged manipulálni. Mindez persze alsó szinten van így, és addig, amíg a Vénusz-Plútó szembeállást fel nem oldod.
  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.03.25. 19:03

  Kedves Annalie,

  a leszálló holdcsomó jegye olyan archetípusos tulajdonsághalmaz, amit előző életekben már kiválóan megismert, gyakorolt, használt az ember. A felszálló jegye a megtanulni való, de nem átesve a ló túloldalára, hanem egyensúlyba hozva. Én is tapasztaltam, hogy akinek van ilyen előző életi tapasztalata, az öntudatlanul is vonzódik a hasonlóhoz (legyen az AC, Nap-jegy vagy felszálló, vagy leszálló holdcsomó jegye). Sőt, ha családok képleteid megnézed, a gyermekek gyakran „öröklik” a szülőktől az AC vagy a Nap, ritkábban a Hold jegyét.
  Pároknál nem ritka, hogy ellenkező előjellel ugyanazzal a karmikus tengellyel rendelkeznek.
  Szeretettel: Éva

 • MaryPoppins
  2013.04.01. 14:27

  Kedves Éva!

  Nagyon szépen köszönöm a támogató sorokat, tudatosan fogok figyelmi a következő 13 hónapra.

  Valóban jelentős hatással bírt az érzelmi kapcsolataimra, hogy a szeretteim manipulálni tudtak érzelmileg (ehhez nem kis köze van a gyermekkoromnak). Ilyenkor az erős nő elillant, alárendelt szerepre “váltottam”, kiszolgáltatott gyermekké váltam, és nagyon meg akartam felelni. Ezért is írtam, hogy talán nem nekem való a tartós párkapcsolat, házasság, mert kifordulok magamból érzelmileg, túl önfeláldozóan szeretek.
  Az elmúlt fél évben azért sokat fejlődtem ezen a téren, de bizonytalan vagyok, hogy nem lépnek-e majd újra működésbe a régi sémák, ha újra szerelemes leszek… Sajnos nagyon idealizálom az embereket.

  üdvözlettel:

  MaryPoppins

 • Lina32
  2013.04.06. 17:36

  Kedves Éva,
  ha megengedi az egészség után a párkapcsolatról is érdeklődnék. Több mint két éve élek párkapcsolatban, ami mostanra egyre több lelki fájdalmat okoz számomra, ugyanakkor először érzem azt egy kapcsolatban,hogy itt önmagam lehetek úgy fogadnak el ahogy vagyok. Ezzel idáig mindig gondok voltak. Párommal sajnos nem azonos szeretetnyelvünk, ő hideg és makacs típus. Bár vannak férfiak körülöttem, de semmi igazán lényeges, ezért nem tudom mi tévő legyek, és azt sem, van-e még dolgom jelenlegi párommal. Nagyon sokan bukkannak fel mostanában a múltból, velük sem tudom mit tegyek, miért jelennek meg több év után. Érdekelne, mit lát nálam párkapcsolati téren, illetve lehet olyan párom akinél az elfogadás kedvességgel és törődéssel párosul? (1980.06.03 Bp. 0:20)

  Segítségét köszönöm!

 • Bertalan Éva
  2013.04.07. 16:25

  Kedves Linda32,
  egymás után nyitom a levélben is érkező kérdéseket és válaszolok, majd újat nyitok. Így most látom, éppen arról kérdeztél, amire visszavezetném a nőgyógyászati problémádat.
  A jövőről szóló kérdésedre az a konkrét válasz, hogy akkor lesz neked megfelelő párod, ha megfelelően választasz. Karmikus feladatod a párkapcsolatban élés, de közben magadat nem szabad feladni. Talán ott van a gond, hogy a kapcsolat elején mindent odaadsz és utána már nem megy ez hosszú ideig. Érzelmi énedet jelző Hold „el van ásva” a 12. ház legmélyére, és gyenge is az érzelmi kifejezés, ezen javítanod kell. Eddig nem lehetett, mert csak most kezded az érett érzelmi én működésének ismeretét. Ami eddig érzelmileg belőled jött, éretlen, gyermeki volt, és így nem is lehetett komoly, igazán jó kapcsolatod. Most már lehet majd, ha tudod, mire vágysz és nem vagy minden áron kötődni vágyó, más szeretetére rászoruló.

  Szeretettel: Éva

 • mariann
  2013.04.09. 16:27

  Kedves Éva!
  Valójában egész életemben párkapcsolati problémákkal nézek szembe.Szeretném megtudni mi ennek az oka?
  Jelenlegi kapcsolatom tíz éve tart,de nem vagyunk házasok.Az elmúlt egy évben intenzíven foglalkoztat a házasság gondolata illetve a komoly elköteleződés.
  Kapcsolatunk megélt sok próbát és szeretetben kitartottunk egymás mellett.Kíváncsi lennék miről árulkodik a képletem ez ügyben?
  (1975.09.23.Baja 18:01)

 • mariann
  2013.04.11. 16:36

  Kedves Éva!
  A születési időpontomon szeretnék pontosítani:Mohács.

  Köszönettel:
  Mariann

 • beuska
  2013.04.14. 08:40

  Kedves Éva!

  Nagyon régen írtam Neked. Mivel a párkapcsolati gondjaim nem oldódnak meg továbbra sem, így erről szeretnélek kérdezni. Mit tartogat nekem ilyen téren a mindjárt kezdődő új évem?

  Közben a születési időmet sikerült pontosan megszereznem. Így ez 6.51-re módosult. Talán ez aszcendens váltást is jelent.

  Köszönöm segítséged!

 • Bertalan Éva
  2013.04.14. 18:58

  Kedves Mariann,
  a születési képletedből látható, hogy nagyon nagy a szeretetigényed, az összetartozás konkrét jeleit is elvárod. Ugyanakkor magadat nem szereted eléggé, és félsz az elvesztéstől, a kiszolgáltatottságtól, ezért nem is nyitsz igazán érzelmileg. Ennek oka az édesanyád és közted lévő feszültség, valamint az igazi érelemek mutatása helyett érzelmi kiszámíthatatlanságod. Túl szigorú vagy másokhoz és önmagadhoz, a dolgoknak „rendesnek” kell lenniük az igényed szerint.
  Kb. egy év múlva Vénusz idején lehetséges házasság vagy egy új szerelem akár. Ahhoz, hogy boldogabb légy, önmagadat kell felszabadítanod a saját magad által kötött béklyóktól.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.04.14. 19:01

  Kedves Beuska,

  6 h 51-gyel Ikrek 26 fok 41 perc az aszcendensed. Ezzel az idővel jó 3 év múlva látható olyan fényszög (Vénusz), ami esélyt ad a párkapcsolatra. A születési képletedben a Vénusz és Neptun szemben állnak egymással. Az egyik a nőiséged és a szerelem, szexualitás, a másik a romantika és illúzió, a csalódásokat előkészítő energia. De lehet másként is! Ha Neptunt képes vagy úgy élni, hogy elfogadod a helyzeteket, történéseket, amelyek jönnek, mert bízol benne, hogy ez a te érdekedben van így, akkor kiegyensúlyozott leszel és kivárod a helyzetet, ami majd jó lesz a párkapcsolatra. Mit tartasz magadról, mint nő, mit tartasz arról, hogy miként lehetsz boldog és nemed teljes értékű képviselője, sokat nyom a latban, amikor párt választasz. Engedd el a sztereotípiákat és hidd el, hogy minden embernek (nőnek) egyéni sorsa van.
  Lehet, hogy téged fiúnak vártak (Mars és Vénusz együtt áll) és esetleg kevered a szerepeket az életben, mert még tudattalanul mindig meg akarsz felelnek (annak, akit vártak). Ez a boldog női életnek hátráltatója lehet.

  Szeretettel: Éva

 • beuska
  2013.04.15. 08:20

  Kedves Éva!

  Köszönöm gyors válaszod, Placidus szerint én tényleg Ikrek vagyok de ilyen fényszögeket én nem látok. Biztos, hogy jók a születési adataim? Hajdúböszörmény, 1975.05.01. 6.51

 • Bertalan Éva
  2013.04.23. 14:20

  Kedves Beuska,

  jó, hogy megírtad a születési adataidat, mert van egy másik Beuska is az adattáramban, és őt néztem, nem téged. Na, akkor a helyes állás Merkúr trigon. Ez a kommunikáció és a tanulás hívója, továbbá ide tartoznak a szerződések (amelyeknél jól oda kell figyelni).

  Szeretettel: Éva

 • beuska
  2013.04.23. 18:16

  Kedves Éva!

  Az eredeti kérdésem az volt, hogy mivel a párkapcsolati gondjaim nem oldódnak meg továbbra sem, így erről szeretnélek kérdezni. Mit tartogat nekem ilyen téren a mindjárt kezdődő új évem? És akkor ezek a születési adatok mit mutatnak nekem? Hajdúböszörmény, 1975.05.01. 6.51

  Köszönöm türelmed.

 • Bertalan Éva
  2013.04.29. 09:53

  Kedves Beuska,

  az év végétől sorsfordulós időszakod lesz és főként a párkapcsolat területén. Alapvetően pedig a belső gyermek rendbetétele (anyakapcsolat) lenne a fontos, hogy boldogabb kapcsolataid legyenek.

  Szeretettel: Éva

 • viorica_
  2013.05.02. 19:20

  Kedves Éva!
  Párkapcsolatra szeretnék rákérdezni. Már kérdeztem Önt ezzel kapcsolatosan, akkor azt írta, hogy a 2012 február és 2013 március közti bő egy év alkalmas lesz párkapcsolat megteremtésére. Ehhez képest pont ez az egy év, amióta egyedül vagyok :-) Kissebb flörtök, randevúk vannak, de semmi komoly. Nem tudom hova tenni a dolgot,és szeretném megkérdezni, hogy mi várható ebben az évben? Ezen kívül a munkára is szeretnék kérni egy kis iránymutatást, ugyanis egy hete megszűnt a munkahelyem, tehát keresgélésben vagyok. Esetleg ezzel kapcsolatos látható valami?
  Bp 1985 12 10 18:20 a születési dátumom. Köszönettel: viorica

 • Annalie
  2013.05.03. 10:06

  Kedves Éva,

  Szeretnék a Mars(ommal) a és a Vénusszal kapcsolatban kérdezni. Ugye itt egymás házában vannak, így szeretném megtudni, hogy a mérleg Mars hozhat a nőiességgel, szexualitással kapcsolatos megéléseket?
  Lehet valaki vonzó egy tüzes-levegős jegynek, ha az illető csupa földes-vizes(Mars/Vénusz), de oroszlán aszcendenssel?
  Illetve:
  Tudom, hogy Uránusz is van. Mostanában folyamatosan bevillannak képkockák, régi, de jelentős álmaimból. Ijesztő néha, de azt érzem, hogy valami oldódik bennem, és a korszak, amikor ezeket álmodtam, 20 éves korom körül, nagyon rázós volt.
  köszönettel:
  Anna

 • Kapcsocska
  2013.05.05. 15:32

  Kedves Éva!

  Párkapcsolati problémáimmal kapcsolatosan szeretnék kérdezni. Két házasságon vagyok túl, két éve pedig egy kapcsolatban vagyok benne, de úgy érzem, vége lesz. Mindkét házasságomból én léptem ki, és a jelenlegi kapcsolatommal is nekem vannak problémáim egy ideje. Kezdem azt érezni, hogy valamiért mindig rosszul választok. A jelenlegi párom eleinte rajongott értem. Már régóta ismertük egymást, még a második házasságom előttről, de elsodort egymás mellől az élet, akkor nem alakulhatott ki köztünk kapcsolat. Amikor két éve találkoztunk, azt éreztette velem, hogy boldogságot hoztam az életébe. Egy idő után úgy éreztem, hogy talán tényleg ő az a férfi, akivel le tudom élni az életem. De már nem így érzem. Sok minden történt, sokszor megbántott, sokszor kért bocsánatot, tett ígéretet. De ami a legnagyobb baj, hogy a második házasságomból származó kisfiammal az utóbbi időben kifejezetten ellenséges. Eleinte úgy láttam, hogy a kisfiam elfogadja őt, és ő is a kisfiamat. Persze voltak konfliktusok, de meg tudtuk beszélni. Mostanra viszont úgy elfajultak a dolgok, hogy azt állítja, a kisfiam féltékeny rá, és pl. egy biciklis balesetről konkrétan azt állította, hogy a gyerek szándékosan esett el, és okozott magának fájdalmat, hogy vele foglalkozzak, és ne a párommal. Ezen nagyon felháborodtam. A kisfiammal nagyon szoros a kapcsolatunk, de úgy érzem, igyekszem fenntartani egy egészséges egyensúlyt. Egy ideje úgy érzem, inkább a párom féltékeny a gyerekemre, mert sok időmet leköti. Szerinte el kéne már engednem a gyerek kezét, és önállóságra tanítani. A kisfiam 8 és fél éves, úgy érzem, hogy a korának megfelelően eléggé önálló. Talán félénkebb egy kicsit, lehetne kicsit vagányabb, de alapvetően egy normális gyerek, és egészen biztosan nincs meg benne az a ravaszság, hogy trükkökkel közém és a párom közé álljon. Kb. másfél hónapja a párom nagyon megbántott, amit a tudomására is hoztam, ő bocsánatot kért, de én nem tudtam igazán megbocsátani. Azóta megváltozott irányában a viselkedésem, és ahelyett, hogy magába nézne, vagy próbálná helyre hozni a hibát, még mélyíti azzal, hogy a kettőnk közötti konfliktus okát a gyerekre hárítja. Mostanra már úgy érzem, hogy talán nincs is visszaút, végleg elromlott köztünk valami. Azt szeretném megkérdezni, hogy miért fulladnak mindig kudarcba a kapcsolataim? Rosszul választok, vagy én rontok el valamit? Vagy az a sorsom, hogy egyedül kell leélnem az életem, vagy mindig csak olyan kapcsolataim lesznek,ahol olyan kompromisszumot kéne kötnöm, amit már nem akarok vállalni? A jelenlegi kapcsolatomért érdemes még küzdeni, vagy csak idő kérdése, és úgyis vége lesz?
  Válaszodat előre is köszönöm.
  Ildikó

 • Bertalan Éva
  2013.05.06. 08:15

  Kedves Viorica,

  ha a születési idő pontos, megvolt a lehetőség a párkapcsolatra, de ha nem jött létre, akkor a lehetőség egy kis időre elment. Ellenben most Jupiter trigonod van, és ez jó a továbbképzésre, a látásmód megváltoztatásra, a dolgok észrevételére, és szerencsés lehet, ha az ember felismeri, mikor és hol kell lennie, hogy jó helyen legyen. Nagyobb döntés és változások terén októbertől már kezdenek alakulni a dolgok és ez most 13 hónapos időszak lesz.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.05.06. 08:15

  Kedves Annalie,

  a két nemi energia „jegyet cserélt” és ez a született adottság. Ha összeillőséget nézünk két ember között, annak van egy klikk-horoszkóp módszere, de először mindig az egyéni radix konstellációkat kell nézni, hogy ki, miből indul. Az összevetésben a saját nemi bolygó a saját nemi viselkedés, a másik nem bolygó (jegye) az, ami vonzó leginkább. Külön kell nézni még a két Holdat (mint érzelmi kifejezés), a két Napot (mint gondolkodásmód), stb. végig Szaturnuszig. Elemezni kell a jegyeken kívül a fényszögeket és a házakat, a házakban való erősséget. A transzcendensek közül a Neptun érdekes még, mint a szeretet ideál, de csak a fényszögei, különösen, ha Holddal is kapcsolata van.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.05.06. 08:16

  Kedves Kapcsocska,

  írd meg a születési adataidat, mert nem talállak az adatbázisban.

  Szeretettel: Éva

 • Kapcsocska
  2013.05.06. 09:20

  Kedves Éva!

  A születési adataim: Miskolc, 1972.12.22. Déli 12 óra 00 perc. A születésem időpontjáról anyukám mindig azt mondta, hogy amikor születtem, akkor harangozták a delet. Úgy gondolom, hogy esetleg a percekben lehet eltérés.
  Köszönettel: Ildikó

 • Bertalan Éva
  2013.05.12. 16:17

  Kedves Kapcsocska,

  ha 12 h-kor vagy pár perccel ezután születtél, akkor a Hold (érzelmi én, az érzelmi „otthon” a született családod, ha azonban, de ha legalább 3 perccel előbb (ez könnyen lehet, mert mire édesanyád észlelhette, hogy megvan a baba, ennyi idő el is telhetett), akkor a Hold a saját gyermekek házába kerül.
  A jelenlegi életóra (12 h plusz-mínusz néhány perc) a Merkúrra mutat, tehát kommunikációs tanulnivalók vannak. A tudattalan energia, ami mozgat, az a harag és/vagy düh (Mars). Még nagyon közel vagy a 7. ház (párkapcsolat) krízis pontjához (ez a kapuzárási pánik), amikor az ember visszatekint és megállapítja, hogy nem volt igazán boldog eddig, és gyorsan szeretné ezt pótolni. Két évvel ezelőtt nagy volt a szeretet és kötődés iránti vágyad (Hold kvadrát volt) és a választásnál ez volt az indíték. Közben pedig az fogott meg, hogy a férfi milyen boldog veled. Ez nem volt igazi szerelem.
  Az érzelmi szempontból (Hellinger szerint) az első az új pár, a korábbival szemben, de soha nem lehet első a már meglévő (különösen együtt élő) gyermekek előtt. Amikor az ember párt választ, tudomásul kell vennie, hogy vele jár az egész családja. Ha így kell, jó, ha nem, akkor legjobb nem belemenni, még oly vonzó is legyen az illető. Ha a párodnak nincs saját gyermeke, neki nehezebb, de ezt meg kell értenie. Talán ha a mostani feladatod szerint félreteszed a haragot és megpróbálsz vele őszintén beszélni, hogy nincs szükség féltékenységre, mert a gyerekeddel ők nem egyenlők és főként nem versenytársak.
  2016 őszéig neked aligha akad újabb komoly partnered.

 • Naposcsibe
  2013.05.12. 21:49

  Kedves Éva,
  mit jelent az, hogy érzelmi típusú megéléseim lesznek egy év múlva? Hiszen párkapcsolatban (férjnél) vagyok 15 éve… igaz, hogy most vagyunk túl egy kiadós, hónapokig tartó krízisen és úgy hiszem, megmentettük a házasságunkat..(motoroslady néven voltam regizve, de nem tudok belépni, mert nem működik az e-mail címem) Veszprém, 1974.08.02. 10:15

 • Annalie
  2013.05.14. 18:46

  Kedves Éva,

  Azt írta a jegycsere, bizonyos esetekben, születési adottság..de mire jó? Mire jó egy hezitáló Mars, és egy erős Vénusz? Hogyan lehet vonzó egy Oroszlán, ha a “szépfiúhoz” vonzódom, akit persze nem tudok tisztelni, csak elcsábítani?!

  Illetve az Uránusz fényszög..,mire jó egyáltalán az Uránusz? Ez lenne az uralkodóm is, és most életóra fényszögem vele, ami egyenlőre nagy nyugtalanságot hoz, és bevillanó álmokat.
  Mire kellene figyelnem mostanság?

  köszönettel:
  Anna

 • Bertalan Éva
  2013.05.16. 19:35

  Kedves Naposcsibe,
  amikor az életóra a Holdat érinti (nálad jövőre kvadráttal), amíg tart, a körülmények olyanok lesznek, hogy meg kell mutatnod, nemnyire vagy értet érzelmileg. Ha igen, akkor csak jó fog veled történni. Az érettség mutatója az, hogy az ember képes annyira önmagát szeretni, és tudja, mire vágyik, mi teszi boldoggá, és nem mástól teszi függővé a boldogságát. Nincs rászorulva a szeretetre, hanem tudja, hogy szeretetért szeretetet lehet kapni.
  Életkorod szerint a párkapcsolatban domborodik ez majd igazán ki. Nem ismerem a körülményeidet, de ha jó házasságban élsz, elképzelhető, hogy jön egy baba (ha akarjátok). Ha a házasságodban azonban nem érzed igazán jól magad, akkor jöhet egy szerelem neked, vagy a párodnak. Más érzelmeket megmozgató esemény is jöhet, ezt konkrétan előre nem lehet tudni. Minden esetre olyasmi lesz (esetleg több is), ami majd az érzelmi érettséget „jutalmazza” vagy ha szükséges, provokálja, hogy kialakulhasson.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.05.16. 19:36

  Kedves Hamamelisz,

  te a pályaválasztással kapcsolatban kérdeztél, és én arra válaszoltam. ha pontos a születési időd, akkor értéket teremteni (és pénzt keresni) a 2. ház csúcsán lévő Bak módjára tudsz, a munkastílusod a 6. ház jegye alapján Ikrek (igaz, a Bak határán). Az Ikrek mozgékony, kisebb utakat szívesen tesz, nyitott, kommunikatív, odafigyelő és társasági jegy.
  A karrier, az ambíciók elérését (és a hivatás) a 10. ház jegye szerint Mérleg módjára teszed. Napod és Merkúrod (kommunikáció) éppen ebben a házban van, tehát a hivatás és karrier célhoz ezek a leghatékonyabb személyes energiáid.
  Amiről most írsz, az az érzelmi én (Hold) és az anya (Szaturnusz) feszültséges viszonya, de ez a magánéletben fontos és érdekes. Soha ne keverd össze a magánéletet a munkával és a munkahellyel!
  A főnök, a kollegák, az ügyfelek nem azért vannak, hogy szeressenek. Ezt keresd máshol, ahol érdemes.
  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.05.16. 19:37

  Kedves Annalie,

  ha egy nőnek gyenge a Vénusz és erős a Marsa, akkor férfias (nem a kinézetében) a viselkedésben, ő akar irányítani és adni. Ha a férfinak van erős Vénusz és gyenge Marsa, ő a befogadó, és a gyengébb.
  Ha a nő erősen nőies, és a férfi gyengén férfias, szintén gond lesz előbb-utóbb, mert az ilyen férfi könnyen átengedi a vezető szerepet a nőnek. Ez egy szerepcsere, és így egy kapcsolat nem tud hosszasan működni. Gyakran azt keressük a másik emberben, ami belőlünk hiányzik, illetve amiben gyengék vagyunk. Ez automatikusan így megy, de az eszünket is használva ki tudjuk szűrni, hogy bármennyire is vonzó a másik, ha nem azonos „fajsúlyú” akkor abból baj lesz. Ez vonatkozik a nemi erőre, a szellemiekre, az anyagiakra és mindenre, ami két ember között téma lehet. Ha minden egyensúlyban van, akkor lesz igazi, hosszan tartó boldog kapcsolat.
  Uránusz a nagy rebellis, a szabadság és függetlenség, a rendkívüliségtől az extrémitásig más, mint a megszokott. nagy adag nyugtalanságot hordoz, és mindig változásban van, feszegeti a határokat.
  Ez (Neptunnal és Plútóval együtt) nem személyiségi energia, hanem transzcendens és képességeket jelent. A nyugtalanság, kiszámíthatatlanság, idegesség helyett (ami a fizikai és érzelmi szint), kiváló képességként az intuíció és kreativitás, innováció formájában is megélhető. Próbáld ki, milyen jól működik! Tegyük fel, nagyon szeretsz bulizni, van is egy meghívásod, és szokatlanul nincs kedved elmenni. Így nem mész. Biztosa lehetsz benne, hogy ez az intuíciód hangja volt, amire jó hallgatni, hogy megóvd magad valami kellemtelenségtől, vagy rossz élménytől.
  Kreativitás terén úgy működik, hogy ha van egy helyzet, amit általában használatos módszerrel nem lehet megoldani, bevillan valami új ötlet, és lám, csodák csodája működik. Uránusz provokálja az újat, és aki ellenáll, az úgy törik, mint az üveg. Ebből vannak Uránusz idején a balesetek is.

  Szeretettel: Éva

 • Annalie
  2013.05.17. 21:24

  Kedves Éva,

  Ma elestem a forgalom kellős közepén biciklivel. Megúsztam egy-két karcolással és egy púppal a fejemen. Bár éppen nem tudom, minek álltam ellent, de ez az Uránusz inkább a gyaloglást ajánlja…?!:)
  Sokszor hallgatok a megérzéseimre, de néha, megesik, hogy azt hiszem, csak rögeszmék, félelmek és nem “Isteni sugallatok”, így éppen le kellene győzni őket…
  A Mars-Vénusszal kapcsolatban, inkább olyan “vitézinek” érzem a Vénuszt bennem, így a másiknak meg kellene küzdenie velem, értem, és ha elég okos, erős, kiáll minden próbát stb….hát akkor jól megijedek, és “elszaladok” messzire.
  Viszont a mérleg Marsú férfiakkal kapcsolatban, amennyire vonzóak, vagyis akikkel eddig találkoztam, annyira taszítóak is voltak. Főleg gyengének éreztem azt a 2-3-at akiről tudom, hogy mérleg Marsú volt. Gondolom a “jó”, vagy magas szinten megélt férfi energia ilyenkor egy diplomatikus, elegáns, kiegyensúlyozott, szépérzékkel rendelkező egyén lenne, ami bennem is meg kell hogy legyen.

  Illetve még valami: döbbenetesen sok manapság a skorpió le és bika felszálló holdcsomópontú ember, főleg 85-86-osok. Is. Ez érdekes. Tőlük mit lehet tanulni?
  köszönettel,
  Anna

 • Annalie
  2013.05.18. 22:38

  Kedves Éva,

  Még lenne kérdésem: az életórára Uránusz-Mars-Jupiter vet most, ugye, fényszöget a 6. házba, ahol járok, a munka, egzisztencia házába. Ezek az energiák itt szeretnének érvényesülni(?): az Uránusz változást akar, a Jupiter bölcs-helyes meglátásokat és mélyeket, mivel Skorpióban van, és a Mars diplomatikus megoldásokat a felmerülő konfliktusokra? Vagy azok a házak is fontosak, amikből ezek az energiák érkeznek? Oda-és visszajátszós?
  Amikor a tegnap volt egy minibalesetem, főképp, mert “nem figyeltem oda” az első gondolatom a gyakorlati dolgok után (kapok levegőt, fáj és nincs kedvem kórházba menni) az volt, hogy mit keresek én itt, ahol vagyok?…és hogy útra kellene kelnem. De attól tartok ez csak a tudattalan Hold hívása azután a fiú után, akivel Plútó életóra alatt találkoztam, és most nem erre kellene figyelnem. De akkor mire?
  Hogyan tudjam, hogy jól érzem, amit érzek?
  köszönettel,
  Anna

 • kisangyal
  2013.05.21. 17:03

  Kedves Éva!

  Fél évvel ezelőtt írtam Önnek legutóbb. Azóta annyi változás állt be az érzelmemben hogy tanácstalan vagyok.
  Már 3 éve együtt vagyunk a barátommal Ő 1968-as Én 1978-as. Lassan 10 hónapja annak, hogy nem talál magának megfelelő munkát. Mostanában elgondolkoztat pár dolog amivel nem tudok megbírkózni.
  Próbálok munkát találni neki, de bármilyen megoldást is találok (még ha csak átmenetileg amig ő nem talál egy jobbat), mindenre nemet mond. Attól tartok, hogy a párkapcsolatom rámegy…
  Beszélgetések helyett veszekedések, nem értjük meg egymást. Nem tudom meddig bírom még, tanácstalan vagyok…

  1978.03.27 Csíkszereda 07:30

  Előre is köszönöm válaszát!
  Kisangyal

 • krisztina1991
  2013.05.23. 00:01

  Kedves Éva !

  Ne haragudjon , hogy itt is kérdezek , de nagyon köszönöm hogy mindenkinek tud mondani , válaszolni mit hogyan lenne jó , hogy jobban érezzék magukat.

  A szüleim elváltak , apám egy ideig tartotta velem a kapcsolatot majd lassan 2 éve már telefonon sem hív , ha én hívom nem ismer meg csak lassan fogja fel hogy a lánya hívta , még a számom sincs a telefonjába benne . Gyakorlatilag nem Én hagytam el őt h a nem ő nem akar velünk tartani semmilyen kapcsolatot ( még van egy bátyám ) .
  Ezekben az években volt egy hosszabb kapcsolatom 2010 nov-től 2013 márciusáig . A fiú sokat segített nekem , nehezen dogoztam fel hogy nincs apám , anyám meg megpróbált közel kerülni hozzám de nem sikerült .
  Valójában nem is tudom miért ment szét a kapcsolatunk . Ő is sok időt dolgozik meg én is , alig találkoztunk , és valahol engem mindég az olyan fiuk vonzottak akiknek rendezetlen a szülői kapcsolatuk van, neki pedig rendezett és szeretett teljes , sok ellentét volt így köztünk , pedig én is harmóniára vágyom de nem tudom azt megtartani .
  Szeretném megkérdezni lehetséges lesz-e , tudok kialakítani normális kapcsolatot ? Alkalmas vagyok -e rá vagy ez mindég így fog maradni ? Vagy majd az idő megváltoztat ? ( vaj mi kevés esélyt látok )mert
  14 éves koromtól csak a zűrös fiatalokat kedvelem , ennek lehet-e köze , hogy az apám lelkileg közel állt hozzám és az ő mintájára választottam partnereket még ha én sokáig ezt nem tudtam , és azt sem ,hogy él és mit csinál az apám ?

  Köszönöm a válaszát !

  Krisztina

 • Bertalan Éva
  2013.05.23. 22:36

  Kedves Annalie,

  a felszálló holdcsomó az illető karmikus feladatára jelez, nem a partnertől tanulnivalóra. Az nekünk a DC jegye.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.05.23. 22:37

  Kedves Annalie,

  Uránusz most balesetet hozott, mert nem magasabb szinten élted. A magasabb szint az intuíció, a változások meglépése és a kreativitás (kitalálni, hogyan van megoldás) lenne. Még nincs késő, hiszen Uránuszod tart még egy darabig.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.05.23. 22:38

  Kedves Kisangyal,

  nálad most az érzelmi én felnőttségnek kezdete aktuális, Ugyanakkor döntened kell, és főleg tudnod, mi a célod, konkrétan mit akarsz. Szereted-e igazán ezt az embert? Ha igen, akkor helyette keresgélés és presszió helyett inkább erősítsd meg őt abban, hogy bízol benne, hogy tudod, képes lesz maga gondoskodni magáról, azaz állást találni. Benned nagyon erős a vezetői hajlam. Ez a párkapcsolatban nagyon nehezen viselhető, főleg a nő részéről. Engedd meg a párodnak, hogy férfi legyen melletted! Te is jobban fogod magad vele érezni.

  Szeretettel: Éva

 • Annalie
  2013.05.29. 21:49

  Kedves Éva,

  Mit jelent, ha valakinek a bolygói a 12. házba kerülnek a sima, radix összevetés során?
  köszönöm a válaszát,
  Anna

 • Virág
  2013.05.30. 16:14

  Kedves Éva!

  Körülbelül fél évvel ezelőtt már kérdeztem Öntől- igaz, más témában. Válaszát akkor eléggé nehezen tudtam elfogadni, pedig valóban úgy alakultak a dolgok, ahogy utalt rá. Ezúttal a párkapcsolati jellegű kérdést szeretnék feltenni:
  Férjemmel egy ideje már tudjuk, hogy útjaink különválnak. A dolgok jelenlegi állása szerint ez 2013. februárjában fog ténylegesen megvalósulni. Ezzel együtt minden bizonnyal egy nagyobb változás is várható az életemben. Kérdésem az, hogy a horoszkóp jelzi-e ezen időpontot, és ezzel összefüggésben mutat-e számomra anyagi nehézségeket?
  Továbbá kíváncsivá tesz, hogy egy új párkapcsolatra való lehetőséget mikor mutat a horoszkóp.
  Válaszát előre is köszönöm!

  Szeretettel:

  Virág

 • Virág
  2013.05.30. 16:17

  Lemaradt a születési dátumom!

  Zalaegerszeg, 1978.12.26. 05.30

  Virág

 • Bertalan Éva
  2013.05.31. 18:20

  Kedves Annalie,

  a 12. ház a partnerek összevetésénél közös 12. ház, tehát nem a személyeké, hanem a kapcsolaté. Ez az eldugott, külvilág előtt nem mutatott energiákat (a titkokat) jelzi.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.05.31. 18:20

  Kedves Virág,

  2014.februártól 8 hónapig az önbizalom, az akarat és a cselekvés feladati aktuálisak. Addig nincs is semmi különös. 2104. őszétől Jupiter hozhatja a jogi ügy (válóper lezárása pl.) megjelenését, és az ember szem elé tolja azt is, amit meg kell látnia.
  Új, számításba jövő párkapcsolat majd 2016-ban lehetséges először. De minden bizonnyal jön.

  Szeretettel: Éva

 • krisztina1991
  2013.06.04. 15:20

  Kedves Éva !

  Feltettem egy számomra fontos kérdést május 23 -n -00.01 -kor , a választ nem látom .
  Szeretném , ha megnézné és amennyiben ideje engedi megválaszolná nekem .

  Köszönöm szépen !

  Krisztina1991

 • angyalka
  2013.06.05. 23:12

  Kedves Éva!

  Körülbelül egy évvel ezelőtt volt egy férfi az életemben. Ez a személy sokkal idősebb nálam,viszont nagyon közel került a szívemhez. Tudom,hogy Ön nem jósnő,de kíváncsi lennék arra,hogy lesz -e még valami kettőnk között vagy csak légvárakat építek…
  A másik kérdésem pedig az lenne,hogy belátható időn belül találok magamnak munkahelyet?
  Köszönöm!

 • Bertalan Éva
  2013.06.08. 21:00

  Kedves Krisztina1991,

  elnézést, most látom, tényleg nem kaptál egy fontos kérdésedre választ. Most pótolom. A szülő-gyermek kapcsolat két emberen múlik. Különösen az elvált szülő azt hiszi, a gyermek a volt élettárshoz húz és neki „ellensége”. Ez néha a valóságban is így látszik. A gyermek is úgy érezheti, a családból kilépett szülő őt is elhagyta. pedig rendszerint csakis a vele maradt házastársat hagyták el. Akkor fájó igazán ez a gyermeknek, ha a vele élő szülővel mély szolidaritást vállal (vagy vállalt a szétköltözéskor), és gyakran éppen a saját lelkiismeret furdalása akadályozza meg, hogy nyisson. Így csak a veszteséget érzi. Te már nagylány vagy. Keresd az édesapádat, ha hiányzik neked, és őszinte beszélgetésben tisztázd, hogy ami közte és édesanyád között történt, az az ő dolguk, és te nem vagy egyik pártján sem, te „csak” a gyermekük vagy, és az is maradsz. Meglátod, a kapcsolat rendeződni fog közöttetek.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.06.08. 21:01

  Kedves Angyalka,
  remélem, te a 93-as születésű Angyalka vagy. Ha nem, szólj! Ez csak a nosztalgia, amit érzel, és a mi lett volna ha… Ennek semmi értelme. A kérdésre visszatérve, ő lesz-e, vagy más, de 2014 őszétől Vénusz életórád lesz, és ez minden bizonnyal szerelmet, partnert hoz. Vénusz idő 8 hónapig tart majd, és 8 hónapig tart. Közben beindul az érzelmi érés kezdete, így még inkább számíthatsz arra, hogy megtalálod a boldogságodat. Ha a férfi, akire most gondolt, idősebb volt nálad, akkor ne csodálkozz, hogy nem tudott komolyan venni, és nem tekinttet potenciálisan partnernek. De amint az érzelmi érés elkezdődik, akkor érett leszel rá, és a férfiak is más szemmel, ás szándékkal közelednek majd.
  Szeretettel: Éva

 • Annalie
  2013.06.14. 00:37

  Kedves Éva,

  Rendbe lehet hozni egy megszakadt szerelmi kapcsolatot? A közhely szerint nem. Vénusz alatt ismertem meg valakit, akit elhagytam, és életemben nem bántam ezt még így …semmit sem. Elkezdtem álmodni vele, és hazahúzna a szívem, de 2005-ben hasonló állások voltak, az a kapcsolat egyszerűen, akkor megszakadt, mert változtunk, főleg a másik változott. És most a bennem lévő bölcs hallgat. Tudom, és nagyon értékelem, hogy válaszaiban mindig figyelmeztet az aktuális állásokra. Nem tudom, mi történt, a feburári döntésem, konok, kegyetlennek tűnik, hogy elvágtam magam attól, ami élteti az embert, a szerelemtől és egy egyensúlyban lévő kapcsolattól.
  köszönettel,
  Anna

 • Bertalan Éva
  2013.06.15. 14:08

  Kedves Annalie,
  ami egyszer elromlott, soha többé nem lesz új állapotú. Olyan végképpen nem, mint a szép korszakában volt. Az újrakezdés mindig átmeneti, szívesen vállalt kompromisszumokkal indul, aztán megint ott akad meg, ahol korábban.
  Ne sajnáld! A döntésed két okból történhetett: meg akartad leckéztetni, és visszájára sült el a dolog. Akkor tanulj ebből, hogy kapcsolatban a manipuláció nem vezet sehova. Ha azonban akkor őszintén úgy érezted, részedről vége, akkor ez jól van így. Ne keseregj, hanem készülj a következő, tanulságok levonása utáni érettebb és ezért boldogabb kapcsolatra, ami 2014 őszétől várható.
  Szeretettel: Éva

 • nittike
  2013.06.20. 00:24

  Kedves Eva, par honapja azt a valaszt kaptam toled, hogy parom atertekeli a kapcsolatunkat es egyutt maradunk. De ehhez az kell, h en is komolyan vegyem…
  Furcsa kapcsolatban elunk… Parom allandoan utazik, nem a hivatasa miatt.. En annyira egyedul erzem magam, hogy ilyenkor nem tudok komolyan gondolni erre a kapcsolatra. Pedig szeretem ot, de ilyenkor dacbol, butasagbol, bizalmatlansagbol folyton keresem az igazit,ugy, hogy kozben mi egy par vagyunk!!
  Nagyon rosszul erzem magam ilyenkor…. Mert mindig mint egy bumerang, visszarepulok hozza, mert a szivem az ove…
  De azt magyarazza az agyamba mindenki, hogy ha a parom szeretne, nem hagyna ilyen sokszor egyedul…. A barataim ezt mondjak, en viszont erzem hogy szeret… De a bogarat csak a fulembe ultetik…
  Kerdesem, hogy mit mutatnak a csillagok erzelmi teruleten…? Tenyleg kezeljem komolyan ezt a kapcsolatot vagy higyjek a barataimnak….??
  Budapesten szulettem. 1978 december 20-an 15:21- kor
  Valaszod elore is koszonom!!!
  Udvozlettel: Nittike

 • sanyitoth
  2013.06.22. 18:58

  Kedves Éva!
  Szeretném megkérdezni, hogy mi várható a párkapcsolatomban, mikor várható valamilyen változás?
  30 éve vagyok házas, és a mostani barátnőm miatt majdnem elvált a feleségem tavaly áprilisban, amikor kiderült. Nehéz eldöntenem, hogy váljak, vagy maradjak?
  Válaszod előre is köszönöm.
  Sándor

 • sanyitoth
  2013.06.22. 19:06

  születési dátumom lemaradt a kérdésből: Tasnad-Romania,1959.07.24. 04:07

 • vikike19
  2013.06.22. 20:26

  Kedves Éva!

  Mostanában nagyon foglalkoztat egy kérdés. Hogy mit várhatok a jovoben a férjemmel kapcsolatban? Látható valami torés ebben a kapcsolatban? Válás vagy új kapcsolat valamelyik részrol. Gondolom, arra úgysem kapnák itt választ, hogy szeret-e vagy fontos-e vagyok neki egyáltalán, mert nem úgy tunik.
  Szul. dátumom: 1983. 04. 19, 12.45-13.00 Komárno(SK)
  A férjemé: 1980. 01. 15, Nové Zámky(SK). Az órára nem emlékszem már, csak arra, hogy bika az aszcendense és bak a holdjegye.
  Akár bíztató, akár nem, várom a válaszát. Koszonom elore is!

  Udvozlettel: Viki

 • Bertalan Éva
  2013.06.23. 11:27

  Kedves Nittike,
  a barátaid nem tesznek jót neked! Az nem barát, aki a kétséget elülteti, aki mások kapcsolatát igyekszik megmérgezni. Ha a barátod a családja vagy egy hobby miatt utazik nélküled, feltehetően te nem akartál kezdetben vele tartani. Ha szereted, fogadd el, hogy van szabadságigénye, és te is keress magadnak valamit, ami viszont a te igényeidet kielégíti és azokban az időkben, mikor ő távol van, kellemesen tudd tölteni az időt. Otthon ülni, várni és mérgelődni, semmi értelme. Magaddal tolsz ki.
  Emiatt másik férfit keresni ezért szintén nem jó gondolat, mert tökéletes partner nincs, csak kompromisszumokkal lehet egy kapcsolatot tartósan fenntartani. A párkapcsolatban te ugyanannyira benne vagy, mint a társad. Neked éppen Szaturnusz és Uránusz fényszögeid élnek. A sorsod jobbulása vagy rosszabbodása tőled függ. A biztonságot ne kívül, hanem magadban keresd és találd meg, hogy ne legyen túl nagy szükséged a külső támaszra. Ez Szaturnusz leckéje. Uránusz változást akar. Ha nem változol magad, akkor változni fog az életed akaratod ellenére. Ebben a szakítás is benne lehet, de tedd mérlegre, mi a jó a kapcsolatodban azzal szemben, amit rossznak tartasz. És akkor látod, érdemes-e maradni, és ha igen, hajlandó leszel érte áldozatot hozni.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.06.23. 11:29

  Kedves Sanyitoth,
  tavaly az érzelmi éned vizsgája volt, amely tesztelte, elég érett vagy-e ebből a szempontból. Ha kiderült a barátnőddel való viszony, és még sem tudsz dönteni, az a gyanúm, szeretnéd, ha a nők döntenének helytetted. Neked válni különben nehéz lenne, mert a stabil, állandó kapcsolatot szeretnéd a háttérben (látszik a Bak DC-ből), közben azért te szabad szeretnél lenni. Halak MC-vel nehéz is eldönteni, mi is az igazi célod (nemcsak a párkapcsolatban). Viszont vállalni kell a felelőséget! Az esetleges rossz döntés következményeit is. Korodnál fogva bizonyára van családod, de talán a gyerekek már kirepültek otthonról. Ha mégis a válás mellett döntesz, csak akkor érdemes tenned, ha bizonyos vagy benne, hogy az új kapcsolatod nem szakit el a gyermekeidtől, a családodtól, mert ez a karmikus feladatod, hogy az egyéni vágyak és ambíciók valamint a család között egyensúly legyen. Egyik nem mehet a másik rovására, mert azt megszenveded.
  Nem tudom, milyen változásra kérdezel. A változtatást neked kell elvégezned. El kell döntened, maradsz-e a házasságban, de akkor ez áldozatot követel tőled. Vagy elválsz, de az sem lesz áldozatmentes. Ne a nőkre bízd ezt a dolgot, mert áldozatnak fogod érezni magad.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.06.23. 11:30

  Kedves Vikike19,

  tudod, hogy csak rólad irhatok! A kommunikáció fejlesztésén kívül (ami nagyon fontos és aktuális feladat) még fontosabb, hogy az érzelmi éned egy éve kezdte az érést, és hamarosan befejezi. A kérdéseid így fel sem merülnének, ha az érési folyamatot tényleg elvégezted volna (garancia nincs rá, mikor történik meg, csak időként van rá lehetőség, és neked ez az első). Használd ki a maradék pár hetet!
  Mitől is lehetnek a kétségeid? Nem hiszed el, hogy téged lehet igazán szeretni, mert nem szereted magad. Ezért félsz, hogy elveszíted a párodat. A jobbik eset, ha az ember addig nem köti le magát, addig nem szül gyermeket, amíg érzelmileg maga is gyermek. te a Rák Holddal egyébként is érzékeny vagy, és ez a Hold (a belső gyermek) a ház pincéjének legsötétebb zugában lakik (a 12. ház előtt éppen). A gyermek, akit nem szeretnek, akivel nem törődnek, akinek mostoha sorsa van. Hozd onnan ki a belső gyermeket! Itt az ideje! Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy! Ha ezt teszed, más is elfogad.

  Szeretettel: Éva

 • nittike
  2013.06.24. 06:32

  Kedves Eva,

  ismet nagyon koszonom a segitseged!!! Hasonloan gondoltam en, de kellett egy megerosites Toled!!:) Nem ertem a ,, barataimat,,…. Miert jo ez nekik??? Nem is baratkent fogom kezelni oket es most mar azt is megfogadom, h senkinek nem adom ki magam… Ram ez is jellemzo!!! Sajnos…..
  Koszonom szepen meg egyszer es szep nyarat kivanok!!!

 • fenyga14
  2013.06.28. 08:58

  Kedves Éva!
  Korábban kérdeztem öntől, házassággal, gyermek születésével kapcsolatban, és akkor azt a választ kaptam, hogy 36-37 éves korom körül valószínű. Ha megkérem, leírná nekem, hogy akkor milyen időszakaim lesznek mi fog rám hatni? Azt lehet esetleg tudni, hogy a mostani párkapcsolatból vagy másikból tud a család megvalósúlni? Ezt csak azért kérdezem, mert mostanában elég sok feszültség van a jelenlegi párkapcsolatomban, ami gondolom nem igazán tesz jót a gyermekvállalásnak.Válaszát várva köszönettel: Gabu születtem: Zalaegerszeg, 1978.03.14 18óra 13 perc 42 mp

 • Bertalan Éva
  2013.06.28. 12:49

  Kedves Fenyga14,
  még októberig van olyan időszakod, amikor teherbe eshetsz (Szaturnusz). De most még fontosabb a Nap együttállásod. Ami már csak szeptember végéig tart. Ez a szellemi fejlődés igazi kezdete. Most az önbizalomról, a céltudatról és az akaratról van szó. Egy év múlva kezdődik a Hold időszakod (és 8 hónapig tart), ami szintén nagyon kedvező az anyaságra. Ez az érzelmi én nagy feladata egyben, és ezért sokszor gyermek, vagy szerelem, vagy házasság, stb. tehát valamilyen, érzelmeket nagyon megmozgató feladat- és lehetőség sorozat várható.

  Szeretettel: Éva

 • Mupika
  2013.07.10. 12:19

  Kedves Éva!
  Először is gratulálni szeretnék az írásaihoz! Ámulattal olvastam őket és szívből örülök, hogy lehetőségem van kérdezni Öntől, mert nekem is szükségem lenne a tanácsára!
  Az érdekelne, hogy van-e a képletemben arra utaló jel, hogy ez év februárja környékén megtaláltam életem párját? Ugyanis azóta tart a viharos, ámde sorsszerű kapcsolat a barátommal, aki lelkileg az ikertestvérem is lehetne, de amiben nem ugyanolyanok vagyunk, abban egymás szöges ellentétei. Egy hónap ismeretség után, a kapcsolatunk második hetében összeköltöztünk, egy hónap után pedig már az esküvőnket tervezgettük, aztán jött egy törés, de most ismét együtt vagyunk és pár napja ejtette el, hogy kiket fog megemlíti az esküvőnkön tartandó beszédében.
  Kérem szépen, mondja el, hogy mit mutatnak a csillagok, mert ezen kívül is fenekestől felfordult az életem és igazán nem szeretnék hiú ábrándokat kergetni és a végén nagyot csalódni!
  Az én adataim: Debrecen, 1985.10.21. 0 óra 21 perc (drága anyukám mondta, hogy 21 és 25 között születtem, de nem tudja pontosan, mert messze volt az óra :) )
  A barátom adatai (bár tudom, hogy róla nem mondhat semmit, de hátha segít): Szeged, 1977.10.20. 11 óra 16 perc

  Segítségét előre is köszönöm!

 • Pati
  2013.07.12. 19:38

  Kedves Éva,

  Segítséged szeretném kérni a következőben:
  fél éve szakítottam egy komoly kapcsolatból, úgy érzem lezártam. Nagyon szeretnék új kapcsolatot, de akárhogy próbálkozom, mintha sehogy nem jönne össze. Oldatom magam, lezártam az előzőt, nyitott is vagyok, és megse. Megnéztem, hogy a tranzit Jupiterem a VII. házban van, jövő héten lesz együttállásban a radix vénuszommal, ez szerinted jelenthet valami jót? Nagyon vágyom egy minőségi kapcsolatra már, é legalább valami bíztatást szeretnék, ha látsz valamit kérlek írd meg, nagyon várom válaszodat. Előre is köszönettel, Szép estét, Pati

 • Pati
  2013.07.12. 19:41

  Jajjj Bocsánat, a születédi adatok lemaradtak:
  szóval 1980. 08. 13. 15:40 Kalocsa.

  Nagyon köszönöm előre is, Pati

 • Bertalan Éva
  2013.07.14. 17:53

  Kedves Mupika,

  jobb, ha egészen pontos a születési idő, én most 0 óra 21 perccel dolgozom, ha van 4 perc eltérés, az lehet majdnem egy negyedév különbség az aktualitásokban. Ez nem olyan nagy baj, és szerencsére nem befolyásolja a házaid jegyeit.
  Ahogy te is írod, a szerelmedről nem irhatok, de úgysem az a fontos, mi történik, hanem, hogy te hogyan élheted meg a lehető legjobban, sorsodat is kezedbe véve.
  Most éppen abban az életkorban vagy, amikor minden lány, ha még eddig nem tette volna meg, sürgős igényt érez házasságra és/vagy családalapításra. Ez abszolút érthető, de sajnos sokan e cél miatt belekeverednek kapcsolatokba, amelyeket később nagyon megbánnak. Ezzel nem azt akarom írni, hogy a szerelmed nem lesz a párod, csak figyelmedbe ajánlom ezt a tényt, és a másik nagyon fontosat, hogy érzelmi érésed még nem kezdődött el, és amíg nem leszel érzelmileg felnőtt, addig nem érdemes elkötelezned magad. Az érzelmi érettség nálad a 30. születésnap körül kezdődhet, előbb nem.
  A jelenlegi fényszögeid tanulásra, kommunikáció fejlesztésre alkalmasak, és még változásokat is hoznak, amelyekben nagyon fontos, hogy hallgass az intuíciódra. ne a vágyakra, hanem arra, mit súg a legbelsőbb hang neked. Még mielőtt eléred majd az érzelmi érés kezdetét, egy évvel korábban lesz Mars feladatod, hogy a konfliktusokat jól kezeld. Mert konfliktus lesz, az biztos, de okosan és diplomatikusan meg lehet oldani. Igazán csakis úgy.
  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.07.14. 17:54

  Kedves Pati,
  a tranzitokkal nem tudok semmit kezdeni. A te egyéni ciklusod szerint a tudattalan életóra áll Vénusszal trigonban, és ez mutatja, mennyire szeretnél nőként boldog lenni. De még egy kicsit várnod kell, és jobb, ha ezt a témát most egy kicsit leveszed a műsorról. Már csak azért is, hogy ne kapkodj és ne hozz rossz döntést, ha tényleg itt lesz az ideje az új párkapcsolatnak. Éppen egy év múlva kezdődik az aktualitása (és 8 hónapig bármi megtörténhet).

  Szeretettel: Éva

 • monti
  2013.07.15. 18:55

  Kedves Éva!

  Sok nehéz évem volt a párkapcsolataimat illetően, és már nagyon vágyom saját családra, gyerekre. Tavasszal új, mély szerelem jött az életembe, de sajnos nehézséggel: nős, és nagyon messze lakik. Mondja, Éva, beérik nálam még valaha ez a vágy…?
  Születési adataim: Siófok, 1977.07.11. 4 óra 16 perc

  Nagyon köszönöm, üdvözlettel,
  Monti

 • Bertalan Éva
  2013.07.20. 12:50

  Kedves Monti,
  minden vágy teljesül egyszer, csak vigyázni kell, hogyan fogalmazzuk meg az óhajt. Most, a 36. születésnapod idején éppen az életfeladat, hogy a meglévő párkapcsolatot hozzuk magasabbra, szintre, vagy aki egyedül van, tudatosan törekedjen a partnerségre. Ilyenkor és még 2,5 évig elegendő energia van ehhez, és nagyobb a siker lehetősége, mint máskor.
  Az aktuális fényszögeid a feladatokat és a lehetőségeket együtt mutatják. Hold trigonod van. Ez az érzelmi én fejlődését kéri, és ha hajlandó vagy rá, akkor szép érzelmi megélések jönnek. Egyik legjobb a pártalálásra. Ha érzelmileg felnőtt vagy, megtalálod az igazit (még 8 hónapig tart). Nap oppozíciód azt kéri, legyen elegendő és egészséges önbizalmad, és amikor partnerajánlkozás jön, soha ne feledkezz meg róla, te ki vagy.
  Karmikus feladatodra is kvadrát jelzés van: a család házában. Családalapításra is jó ez a konstelláció, de csak akkor sikerülhet jól, ha az egyéni vágyak és ambíciók egyensúlyban vannak a családdal.

  Szeretettel: Éva

 • Kapcsocska
  2013.07.23. 22:30

  Kedves Éva!

  A párommal a kapcsolatom mélyponton van. Megmenthető még ez a kapcsolat, vagy fogadjam el, hogy vége.
  Születési adataim: Miskolc, 1972.12.22. 12 óra 04 perc

  Köszönettel
  Ildikó

 • Bertalan Éva
  2013.07.26. 10:40

  Kedves Kapcsocska,

  minden kapcsolat megmenthető, ha az ember okosan teszi. Nálad most kommunikációs feladat aktuális. Őszintén meg kell beszélni a dolgokat. Tudnod kell, ha a párod eltávolodik, akkor abban neked is nagy részed van. Ki az a bolond, aki egy jó kapcsolatból elmenni akarna?
  Az első kapuzárási pánik idejét éled, és ez önmagában is nehéz, pláne, ha megroggyan a kapcsolat. Csak neked ne ez a pánik legyen a tanácsadód!
  A kibeszélés azért fontos, mert ezzel megmentheted a kapcsolatodat, vagy legalább is olyan információhoz jutsz magadról (ha képes vagy elfogadni), ami hasznos lehet egy következőnél.
  Ha új kapcsolatra gondolsz, arra kb. 2 év múlva lesz lehetőséged.

  Szeretettel: Éva

 • Rekuci81
  2013.08.01. 08:00

  Kedves Éva,
  Pontosítanám a születési évemet:1981.09.15 este fél 8, és ezúton szeretném kérdezni, hogy mi várható a párkapcsolat terén? Megtalálom a boldogságomat? A munkámban érek-e el sikereket? Anyagi biztonságot meg tudom-e adni a családomnak?
  Köszönettel: Réka

 • Bertalan Éva
  2013.08.01. 11:07

  Kedves Rékuci81,
  még várnod kell az igazi párkapcsolat lehetőségére. A módosított születési idővel az érzelmi érés csak 2016-ban kezdődik. Most Neptun fényszöged van, és ez nagyon nem alkalmas erre. Ez illúzió, álmodozás, elszakadás a realitástól és ezért garantált csalódás jelzője. Az érzelmi éréseddel egy időben lesz Szaturnusz (komolyság, felnőttség) ciklusának kezdete is. Érdemes várnod, mert akkor egyszerre minden könnyebben megy jó irányba.
  A munkában már most is jól alakulhatnak a dolgok (a Nap kezdi a tudatos ciklust), ha tudod, mit akarsz, van elegendő önbizalmad hozzá. Persze Neptun itt is becsaphat, ha nem figyelsz a részletekre. Van még egy Plútó fényszöged is, tehát sorsfordulós időszakban vagy, még ha ez nem is túl markáns. Mindez a 6. házban, ezért főként a munkát, az egzisztenciát érinti. Ha netán még nem találtad volna meg a neked illő munkát, még kb. egy fél évig elegendő energia van hozzá.

  Szeretettel: Éva

 • martilino
  2013.08.02. 14:33

  Kedves Éva!

  Azért írok Önnek, mert úgy érzem mostanában mintha “állna” az életem minden területe. Egy éve érzem ezt körülbelül, hogy bár vannak céljaim, de mintha elfogyott volna a lelkesedésem, illetve nincs meg bennem az a lendület, ami régen volt.
  Munka terén nem tudok egyik pontból átjutni a másikba, nem tudok változtatni, mintha valami leblokkolna, vagy amikor kapok lehetőséget, mintha tudat alatt direkt elbénáznám, hogy ne tudjak továbblépni, és az adott helyen őrlödöm tovább. Görcsösen ráfeszülök egy- egy interjúra, amit ugyan érzek, hogy nem jó, de nem tudok rajta változtatni, és utána meg az bánt, hogy emiatt nem tudom “eladni” magam, holott nem érzem azt, hogy kevés lenne a tudásom azokhoz a helyekhez amikre pályázok. Tehát mintha valami csapdában vagy körben lennék.
  Párkapcsolati téren semmi nincs. Ejárok néha bulizni, de csak megnéznek a férfiak, kapok bókot, mosolyognak, de tovább semmi.
  Nem kellek a férfiaknak, mert nem az a kalandozó típus vagyok, és nem is úgy nézek ki, mint a mai fiatal lányok.
  Ez is bánt, de tucatosodni meg nem akarok, mert van egy kialakult ízlésem, ami a velem egy korú fiataloknak nem jön be, mert anyjuk lehetnék, az idősebb férfiaknak meg nem kellek, mert vagy nősek, és én nem az a típusú vagyok, aki belemegy bármi viszonyba, illetve ha kellenék, akkor meg nekem nem kell… Szóval ez sem egyszerű.
  Az elmúlt félévben intenzív lelki életet éltem, alaposan elgondolkodtam az életemen, de megakadtam minden téren…
  Tudom, hogy mit akarok, de közben meg mégsem teszem, és mintha valami megakadályozna, hogy átjussak A-ból B-be.
  Érzékenyebb lettem, mint régebben voltam. Hamarabb “felöltözöm” mások megjegyzéseibe, magamra tudom venni más baját, holott régebben ha volt is ilyen, átsuhantam rajta. Most képes vagyok megszenvedni más lelki baját is.
  Azt szeretném megkérdezni, hogy meddig tart még ez a “semmilyen” időszakom? A munka téren és párkapcsolati téren Ön lát valamit? Lesz-e változás a közeljövőben, lesz-e társam, ill. valamilyen szintű harmónia az életemben.
  1986.05.15-én születtem Karcagon, elvileg 12:00-kor délben, de ez nem biztos, hogy pontos adat.

  Válaszát előre is köszönöm!

 • Szivarvany52
  2013.08.03. 15:00

  Kedves Éva!Kérlek szépen segíts nekem értelmezni a fontos aktiválódásokat és tranzitokat.Nagyon kezdetleges a tudásom és tanácstalan vagyok.Milyen a helyes hozzáállás a Jupiter és Szaturnusz aktiválódásához,a Jupiter tranzitjának az I.háznál,a Szaturnusznak az 5.háznál?Kérlek szépen nézd meg,hogy van e még fontos dolog a közeljövőben amire figyelnem kellene.Születésem:1958.04.24 Debrecen
  Segítséged hálásan köszönve:
  Anikó

 • Szivarvany52
  2013.08.04. 06:13

  Elfelejtettem, a születési órám: 8.55 perc.
  Anikó

 • Bertalan Éva
  2013.08.08. 13:26

  Kedves Martilino,
  Merkúr a legjobb energiád, az MC-n áll és most trigont kap az életórától, egy hónapon belül Jupiter szextil is indul. Merkúr a kommunikáció. Tehát ha állásinterjúkra jársz, és ott világosan beszélsz, hogy értsenek, és jól meghallod, amit mások mondanak (ez született képességed, mint írtam), akkor sikerül elérni azt, ami felé ambícióid visznek. Szerintem van neked elegendő önbizalmad is, és csak vonakodsz élni vele. Jupiter majd segít, hogy meglásd (ne csak halld) ami a lényeg. Ez két intelligencia planéta, és ha együtt aktív, akkor tanulásról, képzésről is szó lehet, amiben sikerekre számíthatsz. Most próbálj ezekre koncentrálni. Közben elkezdheted Vénuszodat fejleszteni, mert bizony, az gyengének született. Te nem mutatod a női lényedet, és ezért nem veszik észre a férfiak. Egy év múlva aktív lesz, és akkor már ebben is sikeresebb leszel. Most még nincs itt az ideje. Fogalmazd meg magadban konkrétan, milyen kapcsolatra, milyen férfira szeretnél találni. Annak megfelelő helyeken keresd. Ha nem vagy a kacérkodó, könnyen kapcsolatot teremtő lány, akkor nem a bulis helyen kell megfordulnod.
  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.08.08. 13:27

  Kedves Szivárvány58,

  nem dolgozom a tranzitokkal, hanem a belső ritmussal, azaz az életórával, ami megmutatja, minek van itt az ideje, és hogyan lehet a legjobban kézben tartani a sorsot.
  Abban az életkorban vagy, amikor megvalósíthatod valódi ambíciódat, és erő is van hozzá még egy bő évig. Hold kvadrát, Neptun kvinkunx és felszálló holdcsomó, valamint félszextil Nap a Kosból aktivitást követel tőled. Ezek főként érzelmi ügyeket érintenek (Hold, Neptun miatt) és mert a karmikus feladatodat is érinti, ami a család és az egyéni vágyak közötti egyensúly megteremtése. Nap azt akarja, hogy tudd, mi a célod és aktívan tégy érte.

  Az anyagiakra is vonatkozhat a mostani életóra (Vénusz) bár a partnerség házában jár, tehát inkább oda koncentrál. Elképzelhető, hogy egy társ (partner vagy üzlettárs) hozhat megnyugvást, harmóniát és békét. De ez már csak pár hétig tart. Jövő év júniusig nincs feladat, de lehetőség sincs. Akkor jön Szaturnusz oppozíció és 13 hónapig veled lesz. Ez a felnőttséged vizsgája. Arról szól, állsz-e a saját lábadon stabilan? Bizonyosan több felelőséget és terhet kell vállalni, de akkor beérik az, ami régen függőben van. Még hozzá úgy, hogy hosszabb időre meg is maradjon az eredmény. A siker tőled függ, azaz attól, tudod-e Szaturnusz e magas szintjeit élni?

  Szeretettel: Éva

 • Szivarvany52
  2013.08.09. 19:03

  Kedves Éva,
  Nagyon köszönöm a válaszod.Sokat gondolkodtam rajta,próbáltam bepasszítani az életembe.Figyelek befele is,de nem vagyok biztos benne,hogy a belső hangot hallom.Lehet a képzeletem,a vágyaim.Mindig megkérdőjelezem,sosem tudom eldönteni és hogy hallgassak e rá.Igen,a célom sem olyan nagyon konkrét.Van min dolgoznom.Szeretnélek még megkérdezni,a Hold kvadrát,Neptun kvinkunx meddig áll fent?A Vénusszal kapcsolatban mennyi az a pár hét?
  Hálás köszönettel:Anikó

 • Alice8810
  2013.08.10. 13:36

  Kedves Éva!

  Párkapcsolatomról szeretném kérdezni Önt.

  Ez év június 17-én hagyott el a párom 19 hónap után, már az élettársam volt. 1 hónapig nem beszélt velem, ellenem fordították. Van azóta egy lány az életében , aki „lelki társa” lett. Próbálkozott nála, illetve más lányoknál is, azt mondta felejteni szeretne. Már velem is lelkizik heti rendszerességgel, illetve lefekszünk egymással. A sexuális életünk a szakítás óta sokkal jobb. Azt mondja, hogy nem akar párkapcsolatot senkitől sem, de velem sem. Nagyon kavarog most, úgy érzem, lök el, de nem mindig sikerül Neki, egyik nap azt mondja nem tud a közelemben lenni, másnap eljön hozzám… Egy munkahelyen dolgozunk.
  A kérdésem az lenne, hogy újra összefogunk-e jönni Vele, mi erre az esély, vagy valamelyikünk talál valaki újat?

  Az én adataim: 1988.10.18. 00 óra 20 perc, Szeged
  A volt párom, Attila adatai: 1984.07.12. Az órát sajnos nem tudom. És Ő is Szegeden született.

  Köszönettel: Alíz.

 • Alice8810
  2013.08.10. 14:08

  Kedves Éva,

  előző levelemben elírtam. Helyes születési időm: 1988.10.28. 00 óra 20 perc. Bocsánat!

  Köszönettel: Alíz.

 • ani
  2013.08.11. 22:14

  Kedves Éva,
  szeretnék a párkapcsolatomrol kérdezni…mostanába kialakulóban van egy szimpatikus férfival, aki egy picit természetben hasonlít hozzám is, egyutt toltotunk pár órat is, de valahogy nemtudom hova tegyem az érzelmeimet, és az oveit sem….elvagyunk egyutt de nem olyan kapcsolat ez, hogy a nagy szerelem….vagy még korán van? vagy féltjuk az érzéseinket kimutatni? vagy csak valamiért ugy érezzuk hogy nem ez az???? ezért szeretném megkérdezni, mi várható az életemben a párkapcsolatok terén, kb egy éven belul. koszonom elore is.anni
  idopontok: 1984.03.13, reggel 6.30, Balassagyarmat.

 • Dotti
  2013.08.14. 17:52

  Kedves Éva!
  Másfél éve jártam nálad tanácsadáson, akkor pontosítottad a születési időmet. Reggel 6 óra 15 perc.
  Azóta elég sok minden történt…
  Októberben megismerkedtem egy férfivel, az első három hónap mesés volt, de azóta sajnos elég sok nézeteltérésünk van, egyszóval küzdünk. Néha azt érzem, hogy igen! érdemes, máskor meg azt, hogy belefáradtam. Kíváncsi lennék, hogy mit mutat a horoszkóp ezzel kapcsolatban. Esetleg mi az, amit nem jól csinálok, miért alakult így? Mi dolgunk van egymással, mit kell megtanulnunk egymástól?
  Ő Várpalotán 1966.06.30. 22:00-kor született.
  Előre is köszönöm segítségedet!
  Szeretettel: Dotti

 • Bertalan Éva
  2013.08.15. 12:16

  Kedves Szivárvány52,
  jelenleg életóráid még tartanak (ha a születési idő pontos):
  Vénusz max. 1 hét
  Hold október 1. hete
  Neptun november közepe
  Nap december eleje
  Uránusz (tegnap kezdődött) és 8 hónapig tart

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.08.15. 12:17

  Kedves Alice8810,
  a szakítás idején kezdődött a 13 hónapig tartó Neptunod, és mellette Nap, valamint Jupiter fényszögek is vannak. Ezek osztják a feladatokat és adják a lehetőségeket. Neptun egy nagy csaló, mert illúziókat, álmokat hoz, amit mindig csalódás követ, ha az ember nem éli magasabb szinteken. Ez az igazi szeretet energiája is, amivel elfogadjuk a másikat olyannak, amilyen, mert lemondunk a megváltoztatása igényéről. Így is tudjuk szeretni. Másik igen fontos jó Neptun megélés, az ősbizalom. A hit abban, hogy semmi sem véletlenül történik, mindennek oka és célja van velünk. Ami ma nagyon rossznak tűnik, arról később kiderül, hogy e „rossz” nélkül nem is ismerhettük volna meg a sokkal jobbat. Ez a partnerre is éppen úgy vonatkozik, mint bármire. Ezért ne erőltesd a kapcsolat helyrehozását, mert illúzió az, és ne is hitesd el magaddal, hogy ez jó. Ne álld az útját annak, hogy helyette egy sokkal alkalmasabbat megismerj. Engedd, hogy érvényesüljön a felsőbb akarata! A szakítás az út megtisztítása egy sokkal jobb partner számára, akit észre sem veszel, amíg azon bánkódsz, hogy a régi elment.
  Nap azt akarja, legyen konkrét célod, elegendő önbizalmad ehhez. Jupiter elvárása, hogy lásd meg a lényeget. Miért romlott el a kapcsolat, mit hibáztál te, és az összefüggések felismerése után sokkal bölcsebben kezdesz majd egy másikat, ha eljön az ideje. Egy kis gyógyulási időre azonban szükség lenne, de nem így, hogy félig-meddig tartod a régi viszonyt. Egy év múlva megy el Neptun, és akkor kezdődik egy 8 hónapos Hold időszak. Ez lesz az alkalmas idő, és ez alatt bizonyosan találsz valakit, akivel – ha érzelmileg elég érett vagy – hosszú és tartós kapcsolatot tudsz kialakítani, talán még családot is alapítani.
  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.08.15. 12:18

  Kedves Ani,

  Hold és Nap életóráid vannak. Itt lenne az ideje az érzelmi megéléseknek, szerelemnek, párkapcsolatnak, és ebben most te elég sikeres lehetsz, ha az eszedet (Nap) is használod. Hold (érzelmi én) feladatai és lehetőségei éppen elkezdődtek és 8 hónapig tartanak. Légy türelmes, ami szerintem neked nem gond általában, és ne siettess semmit. Engedd, hogy történjen. Ha lassabban alakul, de kialakul, annál tartósabb és szilárdabb lesz. Ha nem „gyógyulási fázisban” vagytok egy korábbi kapcsolat után, akkor gyorsabban is megtörténhet. Vigyázni kell, hogy ne használjátok egymást „gyógyszerként” a fájdalmakra (ez egy nagy kelepce), hanem tiszta, szabad érzelmekkel közelítsetek. Ha valamelyiktek még nem tart itt, akkor a másiknak legyen türelme kivárni.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2013.08.15. 12:19

  Kedves Dotti,

  a megismerkedéskor még Neptun fényszöged volt (most már elmúlt). Ez az illúzió jele is, amivel a kapcsolatot kezdted. Vártál valamit, álmodtál valamit, elvártál valamit, ami természetesen nem teljesülhetett. Amint elmúlt, felébredtél egy álomból. Neptun alatt még beindíthattad volna az elfogadó szeretet (szintén Neptun) energiáját, amely a tiszta, nem elvárásokat tartalmazó, a másikat úgy, ahogy van, elfogadó változat. Ezzel lehet megmenteni a kapcsolatot, különben nem. Különben marad a csalódottság.
  Kezdesz bekerülni az első kapuzárási pánik idejébe, de ne dőlj be ennek a második csapdának. Nem késtél le a boldogságról. 2014 őszén elindul a Hold 8 hónapos időszaka, és majd ez hoz neked szerelmet, partnert. Addig a korábbi tapasztalatok levonásával magadon alakítva készülj rá.
  Szeretettel: Éva