Anyagiak, egzisztencia

2009. március 11., szerda

Anyagiak, egzisztencia

Itt kérdezhetsz anyagi, pénzügyi, egzisztenciális problémáidról. Csak a Te szempontodból kérdezz, még akkor is, ha természetesen más személlyel is összefügg.

Etikai okokból sem nyilatkozhatom harmadik 14 éven felüli személyről, de értelme sem lenne, mert a Te horoszkópodból csak a Te szubjektív megélésed olvasható ki.

Ha először kérdezel, kérlek, add meg a pontos születési adataidat: év, hó, nap, hely, óra és perc.

Minél pontosabban adod meg az adatokat, annál pontosabb lesz a „mikor” kérdésre a válasz.

866 hozzászólás

 • Bertalan Éva
  2009.10.03. 11:24

  Kedves Zita48,

  Az üzlettől való menekülési késztetésed is a Neptun egyik megélési formája. Ilyenkor nem célszerű nagyobb döntéseket hozni, mert az ember nem látja túl jól a reális képet. Februárra elmúlik a Neptun hatás.

  Minden lehetséges, de a horoszkópodban a külföld nem kifejezetten áll, mert a 9. házad üres. Egyébként a születési helyedtől számítva most is külföldön vagy. Sokkal inkább a 4. házad (otthon, család, lakás) csúcsán álló igen erős Uránusz miatt szeretnél helyet változtatni. Az elégedetlenség mindig Veled lesz, de ennek kreatív megélése, hogy mindig jobb helyre költözöl.

  Szeretettel: Éva

 • Babytiger
  2009.10.03. 15:04

  Kedves Éva!

  Pár hónapja kezdtem bele az ingatlan szakmába egy nagyon jó, és a “válságban” is fejlődő cégnél. Sajnos valahogy nagyon lassan haladok, és kezdek eladósodni. Nem tudom milyen bolygóhatások akadályoznak,esetleg mit kéne meglovagolnom,hogy jól menjenek a dolgaim. Az lenne a jobb,ha vállalnék másodállást is,míg beindul,vagy ez csak szétforgácsolna? Egyébként még levelező tagozaton egy fősulit is elkezdtem,szóval van itt minden!:) Elvileg a vállalkozás az én jelenlegi időszakomban jó, de mit tegyek,hogy a pénz is áramoljon felém???
  Köszönöm az eddigi válaszokat is! Sokat segítesz nekem!
  Babytiger

 • husika
  2009.10.04. 08:18

  Kedves Éva!
  Kölcsönt adtam valakinek még május végén, megígérte, hogy havonta törleszt, vagy ha ez nem sikerül akkor augusztusban a teljes összeget visszafizeti. Ez még eddig sem sikerült. Minden héten halogatva van, hogy miért nem tudja vissza adni. Megkapom a pénzt, vagy már ne is számítsak rá.
  Születtem: Bp.1967.09.18. 00.15 perckor
  Válaszodat előre is köszönöm
  Husika

 • Bertalan Éva
  2009.10.04. 11:15

  Kedves Babytiger,

  Most felszálló holdcsomó oppozíciót mutat a radix életórad az 5. házból a 11. házba. A kockázatvállalásokról van itt szó. Csak annyi okos kockázatot szabad vállalnod, ami a szabadságodat nem korlátozza. Ez az egyensúly, amit meg kell teremtened, mint karmikus feladat. A másodállás kérdésére máris itt a válasz. Az 5. házadban ott a Neptun, és bár jelenleg nem esik rá fényszög, született adottság, hogy a vállalkozásokban és önmegvalósításban erre vigyáznod kell, mert könnyen elhomályosíthatja előled a reális képet.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2009.10.04. 11:15

  Kedves Husika,

  sajnos az ilyen kérdésre nem tudok konkrét választ adni. A tény azonban, hogy a 8. ház elején eleve elkezdted az elengedések ciklusát. Ráadásul a Plútó kvinkunx azt szeretne Tőled, hogy egy nagy belső változás megtörténjen. Minden, ami mostanában történik, erre a célra megy ki.
  Ha nem túl nagy összegről van szó, talán a kölcsön vissza nem kerülése megszabadít valakitől, akire már régen nincs szükséged a fejlődésed szempontjából.
  Jártam már én is így, és mondhatom, utólag örülök, hogy nem kaptam vissza a pénzt. Utána megtudtam ezt-azt, és ha akkor visszaadta volna a pénzemet az adósom, valószínűleg adtam volna máskor még többet, de azt már nem tudta volna visszaadni. Jó kis lecke volt!

  Szeretettel: Éva

 • chanel
  2009.10.13. 10:33

  Kedves Éva!
  Azzal, hogy a szaturnusz belép hamarosan a mérleg jegybe,ami az én 2. házamat jelenti ill. több bolygóm ottállását beleértve a napomat is, mégis mire számíthatok: anyagi,kreatív, párkapcsolati területeken? 2007 szeptember óta folyamatosan több területen (anyagi, munka, párkapcsolat,kapcsolatok…stb.)az én életem padlót fogott, ez annak tudható be , hogy szűz aszcendesem van?
  Várható javulás az életemben, vagy újjab 2 év hátráltatás? Mire figyeljek,hogy szellemi szinten tudjam megélni,illetve mit kell megtanulnom?
  Köszönöm a segítségedet! Chanel

 • Bertalan Éva
  2009.10.13. 16:20

  Kedves Chanel,

  Szaturnusz Mérlegbe lépése csillagaszatilag történik, amit az asztrológia a tranzitokkal értékel. Az asztrológiai pszichológiában nem számit ez. A belülről jövő, saját ritmust nézzük, és ezt az életóra mutatja. Ha tranzitról akarsz érdeklődni, fordulj olyan asztrológushoz, aki tradicionális módszerrel foglalkozik.

  Természetesen nem ritka, hogy a tranzit és az életóra ugyanazt, vagy hasonlót mutat, de ez akkor is két módszer, két filozófia, két értelmezés.

  2010. augusztusban kezdődik a Vénusz trigonod (az életórával), és ez is Mérleg (illetve Bika) analógia.

  Szeretettel: Éva

 • Éva
  2009.10.17. 23:19

  Kedves Éva!

  Több kérdésem lenne, nem mind anyagi természetű.
  Az első, hogy érdemes vagy egyáltalán szabad-e mostanában lakást vásárolnom, illetve van egy eladó lakásom, el tudom-e adni megfelelően, hitelt is kéne felvennem. Már régóta szeretnék a belvárosból a zöldbe költözni.

  A második kérdésem ahhoz a félelmemhez kötődik, hogy öregkoromra elszegényedem. Életemben sokszor – tulajdonképpen váratlanul, nemcsak munkával keresett – pénz hullt az ölembe, de nagyon hamar ki is folyt a kezemből. Jelenleg éppen az örökségemet élem fel, szeretek szép ruhákra, tárgyakra, könyvekre az egészségemre költeni. Nem éltem luxus életet, de nélkülöznöm sem kellett soha. Eddig a sors mindig kisegített, remélhetem, hogy ez egy életre szól? Esetleg hogyan kereshetnék több pénzt? Szeretem a munkám, de jelenleg nem túl sok a bevételem.

  A harmadik kérdésem, hogy várható-e az életemben egy új szerelem, vagy párkapcsolat mostanában, ami akár tartós is lehet?
  Születési időm: Bp., 1965.07.27. 11.05

  Előre is köszönöm a segítségedet,
  Éva

 • Bertalan Éva
  2009.10.18. 11:01

  Kedves Éva!

  Az anyagiakról szóló ház a 2. a horoszkópban. Ahogy Te a pénzhez állsz, ahogy az értékeidet kezeled, azt a ház jegye mutatja meg. Skorpió! Szélsőségességek lehetnek az életedben anyagi téren (fent és lent), ha nem vagy elég elővigyázatos. Igaz, a nulláról mindig regenerálódik a helyzet. A ház csúcsához közel áll Neptun. Ha félsz az elszegényedéstől, akkor érzelmi szinten éled ezt az energiát, és képes vagy a gondolattal teremteni (rosszat is!). Ha azonban a Neptunt az ősbizalomra használod, akkor tudnod kell, hogy mindig lesz annyi, amire szükséged van. És ez is teremtő gondolat.
  Most az életóra az elengedések (a régi) és a szerzések (új) időszakát éled. Helyet kell csinálni az újnak, különben nem fér be a “régi kacatoktól”. A “régi kacat” lehet egy tévhit, egy szokás, egy ember, egy felelem, stb. A mostani Merkúr kvadrát a tanulást és a jó kommunikációt kéri Tőled. Ha ez megvan, akkor előnyös szerződéseket is köthetsz mostanában.

  Az értékteremtés (a pénz is) Nálad a segítő, gondoskodó foglalkozásokból jöhet leginkább. Ebbe minden belefér, ami mások jólétéről, fizikai komfortérzéséről, vagy éppen a lelki békének megtalálásáról szól.

  A magánéletedről: a szeretetképesség, a megállapodott érzelmek, és hűség született képességeid. Az új párkapcsolatra legkorábban éppen egy év múlva számíthatsz, amikor indul a Vénusz kvadrát. Lehetséges azonban, hogy meg előtte el kell engedned valakit.

  Szeretettel: Éva

 • madubala
  2009.10.19. 13:07

  Kedves Éva!
  Ha jól láttam, nekem marsikus időszakom lesz az elkövetkezendőkben. Szeretném megkérdezni, hogy ez összefügg-e a házban lakók ellenségeskedéseivel velem szemben, és hogy megoldás-e ezt az energiát egy költözésre használni. Van-e költözködésre utaló jel a horoszkópomban?
  Bonyhád, 1963 jan. 13 05.28
  Köszönettel: Madubala

 • Izus
  2009.10.19. 18:37

  Kedves Éva!

  Szeretném megtudni mire számithatok az életem különböző területein, de legfőképpen anyagi és munka terén, mivel ebben az évben elég sok rossz dolog történt velem, ezért ha útmutatást adnál, azt nagyon megköszönném.
  Születési időm: Miskolc, 1971.03.04. 0óra37perc

  Üdvözlettel: Izabella

 • Bertalan Éva
  2009.10.20. 15:49

  Kedves Madubala,

  Valóban, 2010. márciusban indul a Mars együttállás és 13 hónapig tart majd a 8. házad vége felé, az Oroszlánban.
  Téma az elengedés azért, hogy magasabb rendű céloknak szentelhesd Magad a jövőben (48 éves korodtól). Ez a Mars bombaerős, meg is nyilvánul a külvilágban. Konfliktus biztosan jön az életedbe, de ezek kezelése lesz a feladat, továbbá, hogy összeszedd minden erődet a különféle megvalósításokhoz. Mars együttáll a Holdaddal, ezért még a Mars időben érzelmi érés feladat is lesz. Szerintem valamilyen osztozkodási téma jön.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2009.10.20. 15:51

  Kedves Izabella,

  ha a születési időd pontos, most éppen semmi jelzés nincs. Jövő év márciustól indul a félszextil Szaturnusz a 7. ház mélypontjánál. Ez első sorban a párkapcsolatot érintheti, de minden más életterületre is érvényes. Szaturnusz megélése a tudatosan, vagy tudattalanul választott három szinten más-más történést hoz. Fizikai szint: akadály, szűkösség, problémák, hátráltatások. Érzelmi szinten, félelem, depresszió. Szellemi szinten felelősségvállalás, a régen függő dolgok stabilizálása, kitartás, önfegyelem, biztonság teremtése és/vagy megőrzése.
  Te döntesz!

  Szeretettel: Éva

 • Izus
  2009.10.20. 16:01

  Kedves Éva!

  Köszönöm az útmutatást! Remélem jól fogok dönteni!:)

  Üdvözlettel: Izabella

 • Sz.kata
  2009.10.23. 11:32

  Kedves Éva
  Több diplomával rendelkező nő vagyok, aki nagy cégeknek a könyvelését tárgyalásait végzem.
  Van 2 felnőtt gyermekem, de párkapcsolatom már régen nincsen. Mondhatom, hogy válogattam, akinek kellettem volna azt nem becsültem. Volt olyan, aki jóval fiatalabb volt, de ott anyagilag akart levenni költöttem rá de egy idő után besokall az ember. Sajnos az anyagi helyezettem változó, mert nagy vállaltok nem fizetnek, húzzák, halasszák.
  Én nem mondok fel, mert úgy gondolom a könyvelésük nálam van, tehát adu van a kezembe.
  Ha eljövök, még nem fizetnek, ki tehát várom, a megfelel elő időt.
  Nagyon örültem, hogy ide találtam igazán hasznos dolgokat olvastam. Bogarat nagyon beültették az agyamba, mert egyik barátnőm elvitt egy jóshoz. Azt mondta mindent rendezek el magam körül, mert nem leszek hosszú életű. Időt nem mondott. De mostanában jöhet egy komoly kapcsolatom és anyagilag nem jön be a számításom, mert tartoznak nekem, ami igaz is.De mi a nem sokáig élek folyamatosan merül fel bennem a kérdés. Holnapig 5-10 stb évig nem lehet úgy élni hogy rettegjek ettől.
  Szeretném ha megnézné a horoszkópomat és tanácsot adna.
  Milyen életórám van, mit kell tanulnom stb?
  1954 02 08 Szentes 3.58 hajnal.

  Köszönöm a segitséget

 • gabi
  2009.10.23. 15:04

  Kedves Éva!

  Szeretettel köszöntöm Önt, és szeretném, ha megnézné a születési dátumom alapján, hogy mi vártható anyagiak és munka terén az elkövetkezendő hónapokban, a 2010-es évben. Van-e valami fontosabb esemény, ami hatással van az életemre. Javul-e az anyagi helyzetem, mert ez az év nagyon megviselt anyagi szempontból.
  Születési dátum: Miskolc, 1972.10.22., 0óra50perc

  Előre is köszönöm a segítségét!

  Üdvözlettel: Gábor

 • Bertalan Éva
  2009.10.25. 11:17

  Kedves Gábor,

  a horoszkópod aspektusképe mutatja, hogy szeretnél mindig mindent előre kiszámítani, biztosra tudni. Ez néha nem megy az életben. Az anyagi romlás mostanában nagyon sok ember eletében szerepel az általános válság miatt, de egyénenként más a jelentősége a veszteségeknek a személyes fejlődés szempontjából.
  Neked most két fényszöged van: egy Neptun kvadrát, ami a bizonytalanság, de csak fizikai szinten. Szellemi szinten szükséges lenne az ősbizalom, hogy ami történt, nem hiába történt. Valami Benned okozta, és ezt a valamit kell tudatosítani Magadban, és levonni a következtetést. Talán egy döntésed, egy akciód “eredménye” a saját bizonytalanságod. Ha a következtetés megvan, akkor ez a hozadéka a jövőre nézve. A másik fényszög egy szextil Jupiter. Ez a látás, a rálátás, a belátás és a meglátás. Ennek idején az ember hirtelen észre veszi azt, amit eddig nem látott, pedig az orra előtt volt. Jupiterrel az ember jókor jó helyen lehet. Ebben bízz! A fényszögek mindössze november végéig tartanak, utána egy nyugodtabb időszakod következik hosszabb időre.

  Szeretettel: Éva

 • gabi
  2009.10.25. 16:32

  Kedves Éva!

  Nagyon szépen köszönöm válaszát, és további jó munkát kívánok!

  Üdvözlettel: Gábor

 • zso
  2009.11.02. 15:22

  Kedves Éva!
  Már kértem egyszer segítséget a családdal kapcsolatban, most az anyagi helyzetem változását szeretném ha megnézné. Sajnos egészségi problémák miatt nem tudok munkát vállalni már évek óta. A minimálnyugdíjat kapom, de az utóbbi pár hónapban a férjem keresete is nagymértékben csökkent. A tartalékainkat már feléltük /növekvő rezsi, gyógyszerek, kórházi ápolás/, ezért kiváncsi lennék, mikor lesz jobb a helyzet. Van vidéken egy örökölt ingatlan, de se bérbeadni sem eladni eddig nem sikerült, fenntartási költségei viszont vannak.
  Budapesten születtem, 1952.12.27-én, 17ó 55perckor.
  Köszönöm az ismételt segítséget!
  Szeretettel: Zso

 • Bertalan Éva
  2009.11.02. 21:10

  Kedves Zso,

  Nap trigonod van. A Napod a 6. házban áll születésileg (munka, egzisztencia, egészség háza).
  Gyógyulásodra, vagy legalább is javulásra most jó esély van, de a szorongást, félelmet el kell hagynod. Írod, azért lenne mihez hozzányúlni, de éppen nem túl jók a feltételek eladásra. Ez így van, de most konkrét tervre és cselekvésre lenne szükség. Elhatározásra, félelem nélkül. A „nem megy“ nem lehet kibúvó. Talán még ár alatt is érdemes lenne értékesítened. Gondold csak meg: jövőre jön az ingatlanadó, és meg plusz terhet jelent majd, ami a különben sem rózsás helyzetedben csak plusz aggodalmakat okozna. Gondold át!

  Szeretettel: Éva

 • oneted
  2009.11.04. 10:27

  Kedves Éva!

  Nagy Tímea vagyok és szeretném tudni, hogy a csillagok szerint gazdag leszek-e valaha és mikorra várható ha igen.Válaszod előre is köszönöm.
  Adataim :
  1985 06. 26. 12:20perc Hódmezővásárhely.

 • Bertalan Éva
  2009.11.04. 11:36

  Kedves Tímea,

  Ezek megint olyan kérdések, amire így konkrétan nem tudok válaszolni. Ellenben az látható, hogy nőként örömöket (szerelem, vagy/és házasság/ vagy és gyermek, érzelmi megélések,) legközelebb 2012 márciusától várhatsz.
  Gyermekek számáról sem tudok nyilatkozni, sőt, még arról sem, lesz-e valakinek gyermeke vagy sem. Minden esetre, a Vízöntőre esik az 5. házad (többek között a saját gyermekek háza), amiben Jupiter áll, és ez biztató, csak legfeljebb előfordulhat, hogy olyankor jön a gyermek, amikor nem vártad, nem tervezted.
  Ebben a helyzetben hogyan reagálsz, mit teszel majd, azt előre nem tudhatom, sőt még Te sem tudhatod, akkor majd hogyan fogsz dönteni.

  Szeretettel: Éva

  Bocsánat, a neked szóló két válasz helyét felcseréltem véletlenül.

 • Kira
  2009.11.22. 08:24

  Kedves Eva!

  Adataim a kovetkezok: 1979. 11. 03. Sajoszentpeter, 20:03
  Engem az egzisztenciam erdekelne, konkretabb kerdest nem tudok irni, de arra nagyon kivancsi vagyok, hogy mit lat az en estemben.

  Kira

 • Bertalan Éva
  2009.11.22. 11:36

  Kedves Kira,

  Ha egzisztencia alatt a pénzügyeidet értetted, akkor a 2. ház Oroszlánban lévő gyenge Marsot kellene felhoznod tudatosan, mert túl erőtlen alaphelyzetben ahhoz, hogy a látvanyos anyagi javulást hozzon. Pedig egy született tehetségháromszög része. A segítő társai spirituális energiák, az empátia, az inutíció, a szeretet és a transzformációs erő. Ezek segítségével tudod megemelni a Marsot, ami a cselekvő energia, a hajtőerő, a lelekesedés.
  Hivatás szempontból a pénzkereső ház a 2., igy amit leírtam erre vonatkozik, a munkastílusod pedig elméleti-szellemi, szabad, kalandozó és értelmes (Nyilas). Az ambiciók és az önbizalom azonban gyenge, határozatlan. Szükséged lenne az önbizalom növelésére és a konkrét, gyakorlati célok kitűzésére.

  Szeretettel: Éva

 • Kira
  2009.11.22. 14:20

  Kedves Eva!

  Nagyon szepen koszonom a valaszat :) Spiritualis energia alatt erthetem az Angyalok segitseget? En hiszek bennuk :)Sajnos mostanaban nem tul jo az anyagi helyzetem, ezert is kerdeztem Ont. Illetve, most kulfondon elek, es nagyon szeretnem meg megtudni azt, hogy meddig kell meg itt elnem :) A parkapcsolati resze is erdekelne engem nagyon.
  Koszonom a kedvesseget:)

  Szep napot, Kira

 • Kira
  2009.11.23. 02:46

  Kedves Eva!

  Azt elfelejtettem megkerdezni, illetve a baratom kerdezni, hogy neki mit latsz az anyagiakban es egzisztenciaban? Az O adatai: 1976. 05. 29. 09:45 es ferfi, es azt szeretne megtudni meg, hogy lesz-e valaha sok penze, mit tegyen, hogy legyen neki.

  Nagyon szepen koszonom!

 • Bertalan Éva
  2009.11.23. 11:13

  Kedves Kira,

  a párodról nem irhatok Neked semmit. Ha akarja, küldjön ő külön kérdést.

  Szeretettel: Éva

 • csiz
  2009.11.23. 12:23

  Kedves Eva!

  Adataim, 1976. 05. 29. 09:45 Torokszentmiklos.
  Erdekelne az egzisztenciam, anyagi dolgok, mit varhatok?

  Udvozlettel, Csiz

 • harmeva
  2009.11.24. 13:31

  Kedves Éva!

  Szeretném megkérdezni tőled, hogy vajon jobbra fordul-e az anyagi helyzetünk, mert mostanában nem úgy jönnek be a pénzek, mint ahogyan gondolnánk.
  Felszínen maradunk-e vagy elsüllyedünk?

  Üdvözlettel:
  J
  1977.12.24. Szatmárnémeti 20.30

 • Bertalan Éva
  2009.11.24. 15:42

  Kedves Csíz,

  most az egzisztencia házának mélypontjához közeledsz. Ez persze nem jelent valami katasztrófát, de azt minden esetre, hogy nagy az elégedetlenség, de nincs meg a kellő energia a változtatásokhoz. Szükséges is ez a felkészülési idő, szinte kényszer, hogy jövő év júliusától, amikor Jupiter kvadrátod lesz, meglásd azt, ami egzisztenciálisan előbbre visz. A jóllakott embernek ugyanis hiába mutatnak tele tálat. Ki kell éhezned rá. Valószínűleg akkor továbbképzésre is szükséged lesz.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2009.11.24. 15:44

  Kedves J,

  Már a születésnapod körül kezdődik egy időszak, amikor a nehézségek ellenére megláthatod azt, mi a megoldás. Ehhez azonban egy komoly döntésre van szükség, és majd ettől javulhat az anyagi helyzeted. Döntés nem lesz könnyű, de nélküle ne várj változásokat. Február végére elmúlik a visszatartó Szaturnusz, és akkor fellélegezhetsz, remélhetően pontot tehetsz egy régen húzódó ügy végére.

  Szeretettel: Éva

 • csiz
  2009.11.25. 11:10

  Kedves Eva!

  Juliustol lesz csak jobb az anyagi helyzetem, vagy pedig varhato nemi javulas, valtozas az eletem ezen reszeben. Vallalkozni szeretnenk a kedvesemmel, mostabana elkezdhetjuk? Lesz nekem valaha sok penzem? Csalad alapitas elott szeretnek mindent megteremteni.

  Udvozlettel,

  Csiz

 • Bertalan Éva
  2009.11.25. 14:24

  Kedves Csíz,

  Júliustól a Jupiter kvadrát majd olyan helyzetbe hoz, hogy megmutatja Neked, mikor és hol kell lenned, hol a „szerencséd“. Persze észre is kell venni.
  Mindent a családalapítás előtt megteremteni nem lehet. Mindig, egész életedben lesz meg valami, amire szükség lesz. Jó, hogy felelősségteljesen állsz ehhez a családalapításhoz, de ne vidd túlzásba, mert könnyen elmegy melletted az élet.
  Gazdagság relatív fogalom. Van, aki kevéssel is gazdagnak érzi magát, mások meg sokkal sem. A 2. házad a Szűzben kezdődik. Az anyagiakkal való viszonyod ezért nem túlságosan optimista és nagyvonalú. A szegénység egy tudat, nem egy állapot.
  Lehet, hogy a párodnak mások az aktuális feladatai, a Te horoszkópodból (ha pontos az idő) az látszik, hogy júliustól leszel anyagilag jobb helyzetben. Már ha észreveszed, amire Jupiter rámutat.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2009.11.28. 19:16

  MINDEN KEDVES KERDEZŐT ÉRTESITEK, HOGY HOLNAPTÓL CSÜTÖRTÖKIG KÜLFÖLDI TOVÁBBKÉPZÉS MIATT SAJNOS MEGINT NEM OLVASHATOM A KÉRDÉSEITEKET.
  ELNÉZÉST, ÉS SZIVES TÜRELMET KÉREK.

  SZERETETTEL: ÉVA

 • harmeva
  2009.11.29. 10:30

  Kedves Éva!

  Tudnál nekem segíteni abban, hogy mivel kapcsolatos az a komoly döntés, amit a születésnapom környékén kell majd meghoznom: anyagi, munka vagy párkapcsolati?
  És februárban az a régóta húzódó ügy?

  Kérlek segíts!

  Előre is köszönöm!

  1977.12.24. 20.30. Szatmárnémeti

  J.

 • harmeva
  2009.11.30. 20:02

  Kedves Éva!

  Kérlek segíts ismételten!
  Van egy nagyon jó munkahelyem és végre tényleg azt csinálok, amit szeretek.
  A baj csak az, hogy szerződéssel vagyok. Azt szeretném megkérdezni, hogy vajon meg fogják-e hosszabbítani a szerződésemet, s mit kell ennek érdekében tennem.

  Nagyon szépen köszönöm a válaszodat előre is!

  Éva

  1984.11.19. 20.30 Debrecen

 • harmeva
  2009.11.30. 20:23

  Kedves Éva!

  Ne haragudj elírtam a születési időmet:
  1984.11.19. 11.30-kor Debrecen.

  Elnézést!

  Köszönettel:
  Éva

 • Bertalan Éva
  2009.12.02. 18:34

  Kedves J,

  Akar több egyidejű dologra is vonatkozhat, de első sorban a munka és egzisztencia területére, mert éppen ott áll az órád. Lehet, hogy ez más életterületeiddel is összefügg, és akkor egy sor döntésre lesz szükség.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2009.12.02. 18:35

  Kedves Éva,

  Szaturnusz kvinkunxod van, és ez a mozdulatlanság, az állandóság jelzése lehet. Akkor meg is hosszabbítják a szerződésedet. Semmi változást jelző dolog nem aktuális most. Amit tehetsz ennek érdekében, a komolyság, a megbízhatóság, a felelősségtudat bizonyítása.

  Szeretettel: Éva

 • kisangyal
  2009.12.09. 21:42

  Kedves Éva!

  Nagyon rossz anyagi helyzetben vagyok jelenleg.
  Azt szeretném megkérdezni, hogy körülbelül mikor fog javulni?

  1978.03.27. 7.30 Csíkszereda

  Köszönettel!
  Kisangyal

 • Bertalan Éva
  2009.12.10. 20:48

  Kedves Kisangyal,

  az aktuális Plútó együttállás forszírozta sorsforduló sokszor éppen a jó változást hozza. De belül kell hozzá előbb megváltoznod. Ha most nem megy Neked jól anyagilag, elemezd, hogy mit tehetnél Te, hogy jobb legyen. Három lépés távolságról, mintha egy barátnődnek adnál tanácsot. Rá fogsz jönni, hogy van megoldás, csak a hiedelmeid, a felfogásod, a berögzült minták, stb. nem engedik meg Neked, hogy tégy a jó érdekében. Ezeket a gátakat kell lebontani, hogy újra építkezhess. A Plútó azért “sanyargat”, hogy végre határozd el Magad (hogy mire, azt Neked jobban kell tudni). Meg akarja Neked mutatni, hogy így, ahogy eddig ment, nem mehet tovább. A krízis az, ami az embert rávezeti a megoldásokra.

  Szeretettel: Éva

 • evica
  2009.12.11. 11:23

  Kedves Éva!

  Úgy érzem jó viszonyba vagyok a pénzzel,és nem voltam soha anyagi problémáim.
  Mióta a férjemmel vagyok folyamatosan anyagi gondokkal küszködünk. Gyeden vagyok, a párom elvileg munkanélküli és építi az új vállalkozását(borászat), ami egyenlőre csak pénzt visz.
  Már vállaltam egy-két tanítványt, amiből az alapvető élelmiszereket megtudjuk venni.
  Úgy gondolom a páromnak van dolga és feladata, hogy felóldja a pénztelenségtől való félelmét???
  Mikor várható, hogy jobb anyagi körülmények közé kerülünk és tudok-e valamit tenni érte???
  Rengeteg az adósságunk és már én se nagyon látom a kiutat belőle.

  Üdvözlettel:
  Évica

 • Bertalan Éva
  2009.12.11. 19:17

  Kedves Évica,

  nem tudom a születési időd jó-e. Vénusz trigonnal, amid most van, éppen szerelemben, békességben kellene lenne a pároddal és kellemes női megéléseidnek kellene lenni. Szóval ez gyanús nekem. Egy hónap múlva a Hold szextil is belép, mai meg jobban megerősíti a dolgot. Ha az idő mégis jó lenne, akkor előfordulhat, hogy Te hamarosan másba leszel szerelmes. Vagy ki tudja, a párodba újból.
  Ezen kívül jövő augusztusban Szaturnusz oppozíciód lesz. Ez lesz a felelősségteljes felnőtté válás nagy feladata. Szerintem is jól teszed, ha nem kockáztatsz túl sokat, mert Szaturnusz majd meghálálja, vagy éppen megbosszulja, ha nem voltál elég felnőtt a mostani időben.

  Szeretettel: Éva

 • evica
  2009.12.11. 21:00

  SziaÉva!

  Elvileg Te állapítottad meg aszületési dátumomat az életeseményeim alapján:
  2009.04.12. Fruzsi lányom születése
  2008.07.12. Esküvő
  2007.10.03. Hanna lányom születése
  2000-2004 főiskola
  2004 athéni nyári munka
  1996 első nagy szerelem
  1987 iskola kezdés – csalódás az iskolában, a szüleimben
  1982-1983 szüleim szétválása, elszakítottak apukámtól

  szerelem az van, csak épp békesség nincs;
  de végül is erre lehet, hogy a szüleimmel való konfliktus hat ki
  az a baj, hogy még gyermek vagyok belülről és nem tudom, hogy tudnék felnőni??????

 • Bertalan Éva
  2009.12.12. 22:17

  Kedves Évica,

  oké, akkor nem vonom kétségbe. Az érzelmi éled, ami a feladatod lenne. Az érzelmi felnövéshez sajnos fájdalom kell. Úgy magától nem megy. Most inkább használd jól ki az aktuális Vénuszodat. Légy nő! Méghozzá boldog nő. Vénusznak vannak kevésbé jó megélési formái. Ezeket ne kockáztasd!
  Meg legalább fel év kell ahhoz, hogy a végleges egzisztenciádért tudj tenni valamit.

  Szeretettel: Éva

 • csiz
  2009.12.14. 05:38

  Kedves Eva!

  (torokszentmiklos 1976. 05. 29. 09:45)
  A anyagi hazam a szuzben van, irtad nekem regebben. Ez mit jelent pontosan? Kepes leszek megadni a csaladomnak anyagilag mindent, illetve a paromnak? A kereskedelmi vallalkozas szerinted illik hozzam? Mit jelent az ha valakinek az oroszlanban van peldaul a kettes haza?

  Koszonom szepen a valaszodat! Kellemes napot kivanok!

 • csiz
  2009.12.14. 05:41

  Kedves Eva!

  Elfelejtettem megkerdezni, hogy mennyi idom van a vegleges egzisztenciam megteremtesere?

  Koszonettel! Tovabbi szep napot kivanok!

 • Bertalan Éva
  2009.12.14. 11:27

  Kedves Csíz,

  A 2. ház Szűzben kiváló üzleti érzékkel rendelkező embereket jelent, akik mindig tudjak, minek mi az igazi ara. Nemcsak az üzletben, mindenhol az életben. Jól tudnak gazdálkodni.
  Soha nem fogják magukat gazdagnak érezni, bármennyi legyen. Mindig megmarad a visszafogottság. Természetesen az is számit, van-e valami a 2. házban. Neked Plútó áll ott. Ez azt jelenti, hogy Plútó az értékteremtő segítőd, aki ugyan néha elvesz Tőled, de azért teszi, hogy igyekezz regenerálni a az elveszettet, és egyre jobb alapokra építkezz.
  Oroszlán 2. házasok viszont szívesen költenek többet, mint amennyi van, mert szeretik a luxust, és sok felesleges, de látványos dologra pazarolnak. A látszat számukra nagyon fontos. A Szűz inkább szerényebbet mutat, mint amilye van.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2009.12.14. 11:27

  Kedves Csiz,

  Szinte mindenki 28 éves kora körül elégedetlen az egzisztencia miatt (5. ház krízis), és 30 éves kora körül van annyi energiája (tudás, tapasztalat, érettség), hogy az adottságaihoz mért legjobb helyet megszerezze. Ez eltart kb. 32 éves korig, utána az ember energiát veszít, kevesebb a cselekvő képesség. Egy hónap múlva éred el a mélypontot. Onnan megint emelkedik az energia, de csak 35-36 életévek között lesz elegendő a jó megvalósításokhoz. A többi mind átmeneti elsősegély jellegű lehet. De ez már a partnerrel is összefügg majd. Ez a fent-lent minden 6 eves ciklusban megvan, csak életkor szerint mindig más a krízis fő témája.
  Ezért aki kihagyta a 30-32 éves kori egzisztenciális felemelkedést, annak várnia kell a következő energiaemelkedésig. A krízisnek van értelme. Ez egy felkészülési időszak. Egzisztencia, munka kérdésében természetesen minden energiadús időszak jó lesz, még akkor is, ha az már a következő házban történik, ahol a párkapcsolat lesz a legfontosabb, magánéletedben, de az üzleti életben is.

  Szeretettel: Éva

 • Babytiger
  2010.01.04. 22:20

  Kedves Éva!

  Összeomlani látszik az anyagi helyzetem. Hiába a vállalkozásom és hiába keresek mellékállást valahogy nem jön össze..máskor sokkal egyértelműbb jelek voltak az életemben,hogy mit kellene lépnem..most teljes káosz van..mit tegyek,hogy sikerre vigyem az anyagi helyzetem,mégpedig minél gyorsabban? Kitartsak,vagy kezdjek valami teljesen újba? Ha újba kezdek milyen területen? Ha kitartok mit csináljak másképp? Már a párkapcsolatom is kezd erre rámenni..Úgy látom Nap fényszöget mutat az életórám, felszálló holdcsomóval karöltve. Ebben időszakban mi a szellemi megélési lehetőség???
  Kérlek segíts!

  Nagyon nagy köszönet érte:
  Babytiger( 1983.10.12, 23:05, Bp. )

 • Bertalan Éva
  2010.01.05. 15:36

  Kedves Babytiger,

  Nem, az életórad most még csak a felszálló holdcsomóval áll szemben. Amit most megélsz, talán azért olyan félelmetes, mert előző életeidből sok hasonló tapasztalatod van, csak éppen a tudattalanodban. A vállalkozást ne hagyd abba, most nincs itt a változtatások ideje. De egy hónap múlva jön a Nap szextil, és akkor döntened kell (akkor meg a holdcsomó fényszög is meglesz).
  A született Mérleg Nap adottság nyugalmat, harmóniát megcélzó döntéseket hozna automatikusan, de a feladat most Nyilas típusú Nap megélés lesz. A Nyilas Nap elég bátor, hogy okos kockázatot vállaljon, és a terveit tettekre vigye. Csak a túlzásoktól kell óvakodni, mert az is Nyilas tulajdonság. A cél a függetlenséged, szabadságod elérése legyen.

  Szeretettel: Éva

 • Kira
  2010.01.09. 12:35

  Kedves Eva!

  A segitsegedet szeretnem kerni, probalkoztam kiszamolni a szerencsepontomat, de sajnos nem sikerul. Ezt meg tudod nekem nezni? Sajoszentpeter, 1979.11.03.20:03
  Illetve mire tudom ezt hasznalni?
  Koszonettel

 • Bertalan Éva
  2010.01.10. 12:36

  Kedves Kira,

  a szerencsepontod Bak 21 fok 23 percnél van.
  A magam részéről nem foglalkozom a szerencseponttal, mert ez jóslás tárgykörbe tartozik, és mint tudod, az asztrológia pszichológiától ez nagyon távol áll.
  Ezeken a címeken olvashatsz róla:
  http://graciaroxfort.atw.hu/konyvtar/jovotitkai/szerencsepont.html
  http://asztrologia.lap.hu/szerencsepont/23324155?23324140#doboz

  Szeretettel: Éva

 • gari
  2010.01.21. 15:26

  Kedves Éva,

  Szeretnék az anyagi helyzetemről információt kapni tőled, ha lehetséges, hogy mire is számíthatok a jövőben, kb 3 hónapra előre.Jelenleg nem állok jól.
  Adataim, 1955.05.19.Eger, reggel 5.45 és 6 óra között.
  Nagyon köszönöm a segítséged.
  Üdvözlettel
  Kati

 • Bertalan Éva
  2010.01.22. 10:55

  Kedves Kati,

  2011. vége felé kezdhet stabilizálódni minden körülötted. Talán tapasztaltad az életben, hogy valahogy ez mindig hirtelen történik Nálad, amikor nem számítasz rá. A túlzott biztonsági igényedet revidiálnod kellene, hogy több váratlan „szerencsét“ engedj be magadhoz.

  Szeretettel: Éva

 • husika
  2010.01.23. 08:28

  Kedves Éva!
  Szeretném megtudni, hogy ebben az évben várható-e lakással (eladás, vásárlás) kapcsolatos bármilyen változás az életemben. Esetleg költözés. Az anyagi helyzetünk elég rossz mostanában, a volt férjem sem fizet a gyerekek után semmit, mert a vállalkozása nem megy. Áprilisban külföldre megy, viszont pénzt nem tud adni a gyerekek neveléséhez. Azt sem tudom, hogy egyáltalán vissza jön-e.Már írtam neked a munkahelyemmel kapcsolatban, keresek állást, de nem sok sikerrel jártam eddig.
  Születtem:Bp.1967.09.18. 00.15 perckor.
  Köszönettel:
  Husika

 • Bertalan Éva
  2010.01.23. 18:58

  Kedves Husika,

  az ilyen konkrét kérdésekre nem tudok válaszolni. A mostani Neptun kvadrátod miatt nem szabad illúzióban ringatnod Magad. Egy nagyobb változás, sorsforduló esedékes, de ehhez Neked el kell engedned valamit. Meg kell fizetned az arat. A változásnak Benned kell megtörténni (Plútó kvinkunx), hogy a külső változások az elképzelésed szerint alakuljanak. De ne kergess illúziókat!

  Szeretettel: Éva

 • TK
  2010.01.26. 01:20

  Kedves Éva!

  1962.09.25. 15h 23perckor születtem Budapesten.
  Szeretném megkérdezni, hogy a horoszkópomban a Szaturnusz érinti a 9-es házban álló Neptunt 2012 végén milyen jellegű anyagi összeomlás fenyeget?
  Nem lesz állásom, vagy ingatlanomat veszítem el, vagy rossz befektetést csinálok? Elkerülhető-e, ha odafigyelek, vagy ha nem, akkor mit üzen ez nekem a saját életem alakulásában? Talpra fogok állni, és mikor?

  Előre is köszönöm: TK

 • Bertalan Éva
  2010.01.26. 15:39

  Kedves TK,

  ez a tradicionális asztrológiával ellentétben nem determináló ágazat. A tranzitokat nem is vesszük figyelembe, mert nem az a fontos, mi hat Rád kozmikusan, hanem, hogy a belső ritmusodban a saját adottságok sorából éppen mi hozza a fejlődést elősegítő feladatot. Ez hozza aztán a külső körülményeket hozzá.
  Most Merkúr együttállásod van és Mars kvadrátod éppen. Mindez a 8. ház végén, tehát még elengedésekre van szükség, amelyeket Magad is elhatározhatsz (hogy ne legyen akaratod ellenére veszteség). A tudatos elengedésekhez érlelni kell a Merkúrt (kommunikáció, tanulás), és edzeni a Marst (megvalósító erő, életerő, akció). Ha tehát gyűjtöd az információkat, tanulsz és erőteljesen tevékenykedsz, akkor nem lesz baj.

  Szeretettel: Éva

 • TK
  2010.01.26. 16:25

  Kedves Éva!

  Köszönöm a segítséget.
  A tudatos tanulással úgy érzem
  nincs probléma, de az elengedéssel igen.
  Pontosan nem tudom, hogy mit kell elengednem: tárgyakat,vagy gondolatokat,érzéseket, és miket?
  Szeretnék választ kapni ezekre.

  Szép napot: TK

 • Bertalan Éva
  2010.01.27. 12:59

  Kedves TK,

  mindent el kell engedned, ami rontja a sorsodat. Sokszor ragaszkodunk emberekhez, tárgyakhoz vagy szokásokhoz, és ezeket nem merjük elengedni, mert a gondolkodásmód, a meggyőződés, a félelem megakadályozza. Tehát a félelmeket kell elengedni először, és azokat a meggyőződéseket, amelyek nem engedik a változásokat.

  Szeretettel: Éva

 • TK
  2010.01.27. 14:50

  Kedves Éva!

  Köszönöm az őszinte választ. Éreztem én is, hogy a félelmeim nem engednek fejlődni, ezért fordultam néhány hónapja pszichológushoz, aki ebben segít.
  Szeretném még megkérdezni, hogy elindítottam dec. 5-én egy szerződésszegessel kapcsolatos polgári pert.Sajnos, ahogy ez utólag kiderült, egy pszichopata restaurátorral kötöttem felújítási szerződést, aki fél éve a vállalási határidő elteltével sem szállítja vissza a bútoromat.
  A rendőrség elutasította a csalás, szerződésszegéssel kapcsolatos feljelentésem és bírósági peres eljárást javasolt, amit ez év január 5-én elindítottam. Úgy érzem, hogy mindenhol falakba ütközöm, de elszántan kiállok továbbra is magamért. Visszaszerzem a bútorom. Remélem ez így helyes, vagy szerinted ez is az elengedést jelentené, hogy hagyjam veszni az értékemet?
  Szeretném megkérdezni, hogy mekkora esélyem van arra,hogy a tulajdonom visszakapjam és időben
  mikor? Tudom, hogy a szolár Plutó kvadrátban áll a rádix Napommal, ami együtt áll a szolár Szaturnusszal és oppozícióban a szolár Uránusszal.
  Remélem egy új személyiséget eredményez a sok megpróbáltatás, amiben most részem van.
  Köszönöm, hogy írhatok, és nagyon várom válaszod!
  Üdvözlettel: TK

 • Bertalan Éva
  2010.01.28. 15:34

  Kedves TK,

  Nyilván nem fizetted meg ki a munkát, hiszen nem végezte el a “mester”. Próbáld meg őszintén elemezni, hogy ő miért viselkedik így. Attól, hogy esetleg lelki beteg, a pénz nyílván kell neki. Nem arról van szó, hogy anyagi vitátok támadt? Peren kívül szerintem több esélyed van. A már említett Mars kvadrát és Merkúr együttállás jelzi a konfliktust, de mint bármelyiket, csak úgy lehet jól megoldani, ha mindkettő enged. Vagyis kompromisszummal. A Merkúr kommunikációs érés, mint feladat, nem véletlenül aktuális éppen. Nem a bútort kell veszni hagyni, hanem a kommunikációs stílusodon kellene változtatni. És esetleg belátni, hogy a vitás félnek is igaza van a saját szempontjából, mint ahogy Neked is a Tiedből. Kompromisszum!

  Szeretettel: Éva

 • TK
  2010.01.28. 17:30

  Kedves Éva!

  Pont ma volt szó a pszichológusommal a kommunikációról.Csodásan egybe vág azzal amit mondtál(asszertívitás, önérvényesítés)!
  Sajnos peren kívüli megegyezést már ügyvéddel, és rendőrséggel is próbálkoztam, de nem bizonyított a lopás, csalás ténye.Az úr pedig kinevetett, hogy úgyse tudom visszaszerezni tőle.
  Az anyagiakat illetően,még nyáron elengedte a hátralékot azzal, hogy néhány hetet csúszik. Szerintünk azért, mert neki nem a pénz kell, hanem hogy kiélhesse beteges hajlamait.Én fizetnék szívesen, de neki nem a pénz kell, hanem, hogy gyötörhessen.Mindig megad egy időpontot, hogy mikor hozza és a teljesítés napján lemondja. A rendőrség tanácsára indítottam el a polgári pert, és nem tudom, hogy mikor lesz eredmény. Ezt szeretném megtudni.

  Köszönettel: TK

 • P.Ani
  2010.01.31. 16:16

  Kedves Éva!

  Segitségedet szeretném kérni. Olyan anyagi helyzetbe kerültem a kölcsönök és az állandó kiadások miatt, hogy ugy gondolom más kiút nincs a családi házamat kell eladni ,és egy lakást vagy egy kisebb családi házat kellene venni és a különbségből az adósságot rendezni. Látsz e arra lehetőséget hogy ezt véghez tudom vinni, vagy egyáltalán mitévő legyek. Most még dolgozom nyugdij mellett is de kitudja meddig.? 7 éve volt egy melldaganatom azzal megmütöttek jalanleg jól vagyok, de azért a korhatár is véges ameddig dolgozhatok.A férjem rokkant nyugdijas Tőle sokmindenre nem számithatok.
  1948.08.25 18 órakor születtem.Pápán .Ugyan már tavaly is kértem tanácsot, de azért ideirom a születési időmet
  Köszönettel P.Ani

 • Bertalan Éva
  2010.02.01. 12:05

  Kedves Ani,

  Merkúr kvadrátod van és trigon Plútód. Ez utóbbi azt akarja, hogy változtasd meg az életed. Helyesen gondolod, hogy ha meg nem is egy ragyogó üzlet, de jó lenne megszabadulnod az adóság terheitől. Most mar ebben a korban szabadon kellene élned úgy, hogy Neked jó. Letenni a felesleges terhetek és élvezni az életet. Ez egészséget is elősegít. Merkúr kvadrát azt jelenti, hogy nehéz, mert nem kedvedre való, de igyekezz az információkat gyűjteni a cél érdekében, és hallgasd meg, mint mondanak Neked. Augusztustól Jupiter együttállásod lesz. Ez mindig szerencsés fordulatot hoz, ha meglátod a nyilvánvalót. Ha tényleg elszántad Magad, akkor az idén el fogod adni a házat.

  Szeretettel: Éva

 • P.Ani
  2010.02.02. 19:20

  Kedves Éva.

  Köszönöm a gyors válaszodat. További munkádhoz sok sikert kivánok.P.Ani

 • husika
  2010.02.03. 09:20

  Kedves Éva!
  Január 23-i válaszodban azt írtad, hogy el kell engednem dolgokat a körülöttem lévő változásokhoz. Nem tudom, hogy mik ezek a konkrét dolgok. Szül: Bp.1967.09.18. 00.15.
  Válaszodat előre is köszönöm.
  Husika

 • Bertalan Éva
  2010.02.03. 17:56

  Kedves Husika,

  ezt én nem tudhatom konkrétan, Te viszont igen. Elemezd az életed jelenlegi helyzetét és nézd meg, konkrétan mi akadályozza a harmoniat a Te oldaladról? Ez lehet egy ember, egy tárgy, egy körülmény, egy meggyöződés, egy viselkedési forma, egy szokás, stb.

  Csak Te tudod megfejteni, mi az. Ezt kell elengedned.

  Szeretettel: Èva

 • harmeva
  2010.02.15. 14:54

  Kedves Éva!

  Szeretném megkérdezni tőled, hogy június végére rendeződik-e az anyagi helyzetem, mert ez nagyon idegesít és foglalkoztat. Sikerül-e megoldanom az anygi problémáimat?

  Előre is köszönöm!

  Éva

 • harmeva
  2010.02.15. 14:56

  Debrecen, 1984.11.19. 11.30

 • Bertalan Éva
  2010.02.16. 15:00

  Kedves Éva,

  Úgy látom, legalább másfél év kell hozzá. És akkor is csak úgy sikerül, ha hozol egy döntést, amire addig aligha leszel képes.

  Szeretettel: Éva

 • harmeva
  2010.02.18. 09:04

  Kedves Éva!

  Mire gondoltál akkor, mikor azt írtad: “amire addig aligha leszel képes”. Milyen probléma miatt nem fogom tudni meghozni ezt a döntést? Kérlek segíts!

  Előre is köszönöm!

  Éva

 • Bertalan Éva
  2010.02.18. 20:51

  Kedves Èva,

  addig nem lesz elegendő energiád, és éppen az alkalmas fényszögek hiánya miatt nem jön el előbb az ideje.
  Talán most is halogatsz egy döntést.

  Szeretettel: Èva

 • webi
  2010.02.28. 16:21

  Kedves Éva!
  Nagyon nehéz anyagi helyzetbe került a családom.Azt szeretném tudni lesz-e valami pozítiv változás anyagi és ingatlan ügyben.Magyarbólyban születtem 1974.05.28.éjjel fél2.Válaszát előre is köszönöm.Webi

 • Bertalan Éva
  2010.03.02. 23:10

  Kedves Webi,

  most nagy szükség van egy belső-külső teljes átalakulásra, mert sorsfordulót élsz meg. Bármennyire is durva, de szükség van a mostani krízisedre, hogy képes légy a váltásra. Úgy látom, egy hónap múlva elindul a Szaturnusz kvadrátod is. Ha türelmes, fegyelmezett és kitartó vagy, akkor nagyobb baj nem lesz. Anyagiakban javulásra azonban nem számítanék egyelőre a helyedben. A javulás az lesz, hogy megváltozik a hozzáállásod az anyagiakhoz. És ez nem semmi! A lecke, amit most kapsz, hogy légy előrelátó, óvatos a jövőben.

  Szeretettel: Éva

 • gabcsi
  2010.03.03. 10:47

  Kedves Éva!Azt szeretném megtudni milyen évem lesz idén anyagilag.Siklós 1958.04.04. 16.45-kor születtem.Válaszát előre is köszönöm .Gábor

 • mamsi
  2010.03.03. 11:03

  Tisztelt Éva!Várható-e javulás a pénzügyi helyzetemben?Válaszát előre is köszönöm.Mamsi . 1951.06.21-én 21órakkor születtem Villányban

 • webi
  2010.03.03. 11:09

  Kedves Éva!
  Köszönöm szépen a válaszát!

 • webi
  2010.03.03. 14:29

  Kedves Éva!
  Elolvastam a válaszát többször is ,és nem jöttem rá mit jelent a Szaturnusz kvadrát.Megírná nekem? Köszönöm szépen

 • Bertalan Éva
  2010.03.03. 14:56

  Kedves Gábor,

  az anyagiakra is ugyanazok a fényszögek jellemzők. Ha tudod, mit akarsz, ha kitűzöd a konkrét célt, akkor minden jól alakulhat. A Nap fényszög provokálja, hogy foglalkozz az önbizalom kérdésével, hogy gondolkozz és cselekedj. Légy aktív!
  Bizonyára döntéseidtől függ majd az anyagi helyzeted alakulása.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2010.03.03. 15:08

  Kedves Webi,

  Szaturnusz kvadrát az életóra mutatójától jön, és ezt a szimbolumot életed középpontjába helyezi. A kvadrát kihívás, mert nem kompatibilis a született adottságokkal. De mindig cselekvésre serkent. Ha tudatalan, alacsony szinteken éled meg, akkor kényszerít, nehezségeket hoz, hogy tudatosodjon Benned az, amit szellemi szinten az ember elfogad és önként gyakorol: türelem, önfegyelem, kitartás. Akko az eredméhy: a régen hùzódó dolgok lezárulnak.

  Szeretettel: Éva

 • Babytiger
  2010.03.19. 15:26

  Kedves Éva!

  Már megint én rabolok az idődből…Sikerült egy mellékállást szereznem,de ez nagyon kevés pénzt hoz. Most kezdem érteni,amiket eddig tanácsoltál, viszont még mindig sikertelenség övez, és hogy valósítsam meg a függetlenséget,ha nem jön a pénz? Váltsak munkahelyet? Keressek más vállalkozást? Legyek alkalmazott újra? Mikor jön rendbe az anyagi helyzetem? Mit kell hozzá tennem? Már sikerült 3 heti betegséget is összehoznom, mert megőrülök, hogy nincs emelkedő az életutamban….
  Válaszod előre is köszönöm!

  Üdv:
  Babytiger

 • orenx
  2010.03.19. 21:53

  Kedves Éva!1979.03.05-én Makón 8.30-kor születtem,és az lenne a kérdésem az anyagi helyzetem a közel jövőben fog-e stabilizálódni?Úgy érzem mindig ugyanazokat a köröket “futom”,belekezdek egy vállalkozásba,sikeresen beindul,de vagy a családi hatásokra,vagy egyéb hatásokra sorra becsődölnek, és csak haragos embereket hagyok hátra önhibámon kívül.31 éves férfi vagyok,nős ,két gyermek édesapja akiket imádok és szeretnék nekik biztos stabil hátteret biztosítani,de csak az adósságokat halmozom,melyeket mindig szülői segítséggel próbálok rendezni,keresem az utam ahol kiteljesedhetnék és sikeres lehetnék, és szeretném ha még a családom is bővülne még egy babával a későbbiekben.Úgy érzem nem tudok leválni a szüleimről,vagyis én leválnék de főleg az édesapám nem enged, ez lehet vmi karmikus dolog is kettőnk között? válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel:Orenx

 • Bertalan Éva
  2010.03.20. 17:42

  Kedves Orenx,

  A képleted mutatja, hogy mindkét szülőnek nagyon erősen meg akarsz felelni, és két tűz között örlődsz.
  Most éppen Nap kvinkunxod van. Azt igényelne, hogy tedd helyére az apa-kapcsolatodat. Meg kellene őt győznöd, hogy önálló ember vagy, Magad döntesz a dolgaidban és a családod ügyeiben. Nem kéred a beleszólást. Ennek ára azonban, hogy anyagi segítséget se kérj Tőlük.
  Addig nem lehetsz felnőtt, amíg érdekből Magad tartod fent a gyermekségedet.
  Talán átmenetileg alább kellene adni a saját és családod igényeit, de meg kellene próbálnotok Magatok boldogulni. Erről nem írsz, de el tudom képzelni, hogy a feleségednek nagy “árat” kell fizetnie azért, hogy Te részben a szüleidtől fuggsz. Ez hosszú távon még a házasságodat is elronthatja. Beszéljétek meg, hogyan legyen, hogy igazán felnőtt emberek legyetek.
  A Nap megkívánja most, hogy dönts.
  Már májusban indul a sorsfordulós időszakod és 13 hónapig tart. Ez idő alatt át kell belül alakulnod, és át kell venned az életed irányítását. Ősszel még váratlan események is jöhetnek, ha nem változtatsz Magadon mindenütt, ahol ez szükséges. Majdnem másfél éved van rá, hogy megszerezd az egzisztenciális biztonságot. Addig lesz hozzá erőd. Később veszítesz majd az energiákból, ezért ki kell használnod az aktív időszakot.

  Szeretettel: Éva

 • orenx
  2010.03.21. 15:02

  Kedves Éva!köszönöm a gyors válaszát,azt szeretném még kérdezni, hogy a közös családi vállalkozásban való tevékenykedéssel megalapozhatom-e az egzisztenciális biztonságunkat, vagy induljak el egy teljesen más úton?a harmadik gyermek vállalására mikor lát a képletemből alkalmas időszakot?köszönöm előre is a válaszát kedves Éva!Szép napot, Üdvözlettel: Orenx

 • Bertalan Éva
  2010.03.22. 18:37

  Kedves Orenx,

  lehet, hogy a családi vállalkozás az egyszerűbb egzisztencia, de minél jobban szétválasztod a szülői kapcsolatodat az egzisztenciádtól, annál jobb lesz Neked. A vállalkozás mellett meg kellene élned a szabadságodat is. Ez karmikus feladatod is egyben. Apaságnak július közepéig van esélye, ez lehetne az egyik Nap megélési forma. A következő esélyt a Hold fényszög hozná 2013-ban.

  Szeretettel: Éva

 • misu
  2010.03.25. 11:14

  Tisztelt Éva!
  Szeretném megkérdezni Öntől,hogy várható-e javulás az anyagi helyzetemben és ha igen,mikor?BP.1968.08.01-én születtem,sajnos nem tudom,hogy hány órakkor.Válaszát előre is köszönöm.Misu

 • Persephone
  2010.03.25. 12:08

  Kedves Éva!

  Azt szeretném tudni, hogy milyen irányba kellene elindulnom, hogy anyagilag valamilyen szinten függetlenedni tudjak a szüleimtől? Ez nekem úgy érzem nagyon nehezen megy :( , bár tudom, hogy ez az életfeladatom része is. Jelenleg időm nagy részét tanulással töltöm, de mivel az itthon zajlik mellette tudnék pénzt keresni, de valamiért nem akar összejönni, vagyis nagyon gyengén… Várható e téren valami javulás?
  Előre is köszönöm szépen a válaszod!
  Az adataim: 1986 03 19 15.34 Marosvásárhely

  Persephone

 • Bertalan Éva
  2010.03.27. 09:47

  Kedves Persephone,

  Érzed Te is, hogy most már önállósodnod kellene, hiszen beléptél a felelőségteljes, komoly, türelmes Bak jegybe. Jelenlegi Nap (Halakból) kvadrátod azt akarja, hogy tedd is ezt meg ilyen felfogásban és stílusban.
  A lehetőség soha nem magától jön. Neked kell elhatároznod a célt, és Bak módjára megvalósítani. Ha így gondolkodsz, tervezel és cselekszel, sikerülni fog.

  Szeretettel: Éva

 • Bertalan Éva
  2010.03.27. 09:48

  Kedves Misu,

  születési idő hiányában sajnos nem tudom elkészíteni a horoszkópodat.

  Szeretettel: Éva

 • Babytiger
  2010.03.27. 13:08

  Kedves Éva!
  Lehet,hogy azért nem kaptam választ,mert elfelejtettem az adataimat leírni?:) Bp. 1983.10.12, 23:05

  Üdvözlettel:
  Babytiger

 • Persephone
  2010.03.27. 16:12

  Kedves Éva!

  Rendben :)
  Köszönöm szépen!

  Persephone

 • Bertalan Éva
  2010.03.28. 16:16

  Kedves Babytiger,

  Jaj, nem! Valamiért elfelejtettem bemásolni ide a III.19-én megírt válaszomat. ĺme:

  Az asztrológiai pszichológia arra nem alkalmas, megmondjam, mikor lesz jobb az anyagi helyzeted. A mikorra nem tudok válaszolni. Viszont arra igen, hogy a képletedből látszik, türelmetlenül gyorsan akarsz sikert elérni. Közben túlaggódod az egzisztenciális kérdéseidet és esetleg nagyobbak az igényeid, mint ami reálisan az elvégzett munkádból származhat.
  A mostani Nap fényszög azt akarja, döntsd el, mit akarsz: sok pénzt és rabszolgamunkát, mert azt találhatsz, vagy átmenetileg kevesebb is elég, de élhetsz a szabadságoddal. Még fiatal vagy, tényleg rengeteg lehetőség áll előtted, de az igazi munkát, hivatást, ahol minden klappol, csak 28 éves korod után kaphatod meg. Ez az élet rendje.

  Szeretettel: Éva

 • Lindka
  2010.04.04. 21:11

  Kedves Éva!
  Nagyon el vagyok keseredve, mert sem párkapcsolatom, sem pedig normális munkám nincsen. Két gyermekem van, akiket még hosszú éveken keresztül nevelnem kell, hatalmas a lakásrezsim én meg a padlón vagyok! Segíts kérlek mi lesz velem, hogyan tovább?! Optimista ember vagyok, de minden nap meghalok és újraéledek! Ez már nekem egy kicsit sok!
  Köszönöm!Kriszti, Budapest, 1966.07.14. 19óra 38perc.

 • Bertalan Éva
  2010.04.05. 12:00

  Kedves Kriszti,

  Szaturnusz oppozícióval vizsgáznod kell éppen abból, hogy képes vagy-e egyedül, Magad a saját biztonságodról gondoskodni. Elég türelmes, kitartó, fegyelmezett és komoly vagy, tudsz-e Magadért felelősséget vállalni. Szaturnusz nem viccel, főleg a kemény fényszögei, mint ez. Ha ezeket a Szaturnusz elvárásokat teljesíted, akkor nagyon megerősödsz, és utána már semmi nehézség nem dönthet le. Sajnos meg jövő év januárig tart, de a jó hír, hogy közben augusztusban beindul egy Mars kvadrát is, amikor tetterőd növekszik, és ha nem konfliktusokban éled meg, akkor az életerő, a tetterő képes lesz legyőzni az akadályokat.

  Szeretettel: Éva

 • sadalsud
  2010.04.05. 18:04

  Kedves Éva!

  Az idei évi szolárom szerint látszik e, hogy tudnék munkahelyet váltani?
  A orolszán mars kvadrátolja a bika holdat a 4 házban, ez mit jelent?( anyagi helyzetem katasztrofális)
  Látszik e kisebb javulás, vagy jelentősebb anyagi javulás ebben az évben?
  Vagy totális csőd?

  Köszönöm

  1969.01.24.Dombovár, reggel 6 óra 17 perc.

 • Bertalan Éva
  2010.04.06. 13:51

  Kedves Sadalsud,

  a Te pénzkereső képességed a Merkúr, amire 2 hónap múlva oppozíció lesz az életórától. Ez hozhat neked egy sor új információt, amit hasznosíthatsz gyarapodás céljából. Megmutathatod az üzleti érzékedet is.
  A szolárokkal nem dolgozik az asztrológiai pszichológia.

  Szeretettel: Éva

 • kriszta11
  2010.04.16. 07:27

  Kedves Bertalan Éva!

  Összetett a kérdésem, amire szeretnék útmutatást kapni.
  1972.12.31-én születtem 21:30-kor Móron.
  Egy éve zárta le, 5 éves nem működő párkapcsolatom, amiben eléggé sérültem. Lassan kezdek újra visszatérni magamhoz. Igen nehéz életfeladatot kaptam, miután a közös életünkből rám maradt, közös cég – beltagsággal járó – felelőssége meghatározza az életkörülményeimet. Hatalmas köztartozás mellett, albérletben élek, s vannak céljaim törekvéseim, amiknek rendre úgy érzem még nem jött el az ideje. Eltökéltem, hogy nem leszek még egyszer szerelmes, azonban ez nem így történt. Életem legszebb időszakát élem, érzelmileg feltöltött, boldog kapcsolatban.
  Szeretnék arra választ kapni, hogy milyen irányt vesz az életem, anyagi, egzisztenciális gondjaimra mikorra várható, ha nem is végleges, de a megoldás útját már körvonalazó helyzet.

  Köszönettel:

  Barabás Krisztina

 • harmeva
  2010.04.16. 08:51

  Kedves Éva!

  Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy hogyan fog az anyagi helyzetem alakulni a jövőben. Több vállalkozást is vezetek egyszerre, s szeretném megtudni, hogy számíthatok-e sikerekre bennük.

  Előre is köszönöm!

  Janesz
  Debrecen, 1978.01.29. 21.00