Az aspektusfigurákról I.

2009. április 2., csütörtök

A Huber-módszer egyik különleges technikája az aspektus-asztrológia. Az aspektuskép mellett, – amely a tudattalan életmotivációt híven megmutatja, – az aspektusfigurák szemléletesen kifejezik bizonyos képességek (planéták) közötti együttműködések jellegét.

A figurák háromszögek vagy négyszögek. Figurának számit az is, ha csak vonalat alkotnak, tehát két képesség van összeköttetésben.

Az aspektusfigurák egy-, két-, vagy háromszínűek lehetnek.

A figura alakja szerint a háromszög változó minőségű, a négy- és sokszög szilárd minőségű, a vonalas fényszög, pedig kardinális minőségű.

Összesen 65 figurát különböztethetünk meg formája és színe szerint.

A kérdések között mostanában felmerül a tehetség háromszög kérdése. A tehetség-háromszög kétféle lehet: a kicsi és a nagy. A kicsi olyan előző életekből hozott tehetségeket mutat, amelyeket fejleszteni kell, hogy ebben az életben is hasznosítható legyen. A nagy tehetségháromszög készen jön előző életekből, mesteri fokon alkalmazható, és a kérdés csak az, él-e vele a szülött.

Több horoszkópban láthatunk nagy piros háromszöget, amit más irányzatok T-kvadrátnak hívnak. Ez hatalmas teljesítménykényszert mutat, ezért is neve teljesítmény-háromszög.

Természetesen óriási tetterőt jelent, ha férfias planéták között valósul meg, és nagy stresszt, ha nőies planéták alkotják.

A kék négyszögek motivációja erős biztonságra törekvés, stabilizáló késztetést, a piros négyszög a hatalmas stressz ellenére szintén biztonságteremtést céloz meg. Nyilvánvaló, hogy a kék négyszög megvalósítása könnyebb, hiszem a forma és a színek motivációja azonos.

Néhány figura híres emberek radix horoszkópjából:

aspektusfigurak-cikkhez1

Sok tehetséges, sikeres ember horoszkópjában nem látunk kék háromszögeket. A tehetségháromszög jelenléte tehát nem feltétele annak, hogy valaki sikeres legyen egy vagy több területen ebben az életben.